Ezek lettek az ország legjobb bejglijei idén

Idén második alkalommal díjazták Magyarország legjobb bejglijeit.

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt. Az ipartestület népszerű szakmai versenyei mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében – írja a Sokszínű Vidék.

A versenyre „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni. Összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri, akik kiválogatták a legjobbakat. Nézzük a nyerteseket!

Az Év Bejglije 2021 verseny eredményei

Hagyományos diós kategória

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Simon Andrea, Trattoria di Sophia – Budapest
  • Ezüstérmes: Pass Szilvia, Aranyalma Cukrászda – Székesfehérvár
  • Bronzérmes: Kiss Zoltán és Kiss Dániel, Kiss Cuki – Lajosmizse
Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese

Hagyományos mákos kategória

  • Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Szurgent Péter, Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda – Budapest
  • Ezüstérmes: Németh Béla, Sütibolt – Keszthely
  • Bronzérmes: Kara József Zoltánné, Erika Cukrászda – Kesztölc
Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese

Az ínyenc kategóriában különleges ízkombinációkkal neveztek a versenyzők. Szívesen használták a pisztáciát, a mogyorót, a kesudiót, a marcipánt, az aszalt szilvát és a szilvalekvárt alapanyagként, de előfordult a körte, a napraforgó, a fenyőmag, a sütőtök, a mangó és a vörösbor is.

Ínyenc kategória

  • Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Advent Gyöngye – Urbán Ildikó, Ildikó Cukrászda – Szarvas
  • Ezüstérmes: Napos Körte bejgli – Berecz Attila, Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba
  • Bronzérmes: Karamellizált almás, sütőtökös bejgli – Rus Annamária, Békés Kitti, Fodor Ibolya, Virág Cukrászda – Érd
Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese

Az ínyenc díj nyertese hagyományos pozsonyi tésztával készült, töltelékébe pedig mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörösáfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag került, egy csipetnyi fahéjjal megfűszerezve.


Még több bejgli:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...