Egy csodás kreáció lett az ország hamburgere

Semmi sem hiányzik az ország hamburgeréből, melyet egy debreceni szakács álmodott meg.

A Szaft ’N Burger elnevezésű versenyt második alkalommal rendezték meg a debreceni Békás-tónál. Az eseményre az ország minden tájáról érkeztek hamburgerkedvelők és készítők – írja a Sokszínű Vidék a Dehirre hivatkozva.

A versenyen 5 különböző kategóriában hirdettek győztest: profi, amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle. Összesen 97-en gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat valamelyik versenyen, a 2022-es év ország hamburgerét a profi kategória résztvevői közül választották meg.

A minőségi hússal kezdődik minden, s ha jól nyúlunk az alapanyagokhoz, a bucira is rászánjuk az időt, akkor igazából egy éttermi élményt tud kapni az, aki hamburgert eszik, és nem egy gyorsétteremben letudja azt, hogy az éhségét csillapítsa

– mondta a portálnak Kun Álmos főszervező.

A burgereket a kreativitás, az íz, a megjelenés és a kivitelezés szempontok alapján pontozták. Az ország hamburgerét, azaz a legjobb burgert Valkó Tamás debreceni szakács készítette el.

„A győztes burgerben az összetevők aránya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt  a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel” – nyilatkozott a győztesről Jancsa Jani gasztroblogger, a zsűri elnöke.

Az ország hamburgere saját milkbread buciból, Hortobágy Angus húspogácsából, ír cheddar sajtból, karamellizált hagymából (mézzel és Worcestershire-szósszal), mézes-kapros savanyú uborkából és chipotle majonézből áll össze.

A győztes burger a tervek szerint hamarosan kapható lesz egy debreceni étteremben.

A címlapkép csak illusztráció.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...