Orosz rulett pizzával - HÚÚ de nagyon rosszul jár az, aki a rossz szeletet választja

Belemennél egy olyan orosz rulettes játékba, ahol egy egész pizza egyetlen szelete a világ egyik legcsípősebb paprikájával van bekenve? 

Az biztos, hogy aki valaha is kipróbálja abhut jolokia, vagy magyarul csak szellemcsilinek nevezett paprikahibridet, annak a szeme nem marad szárazon. Míg egy magyar hegyes erős paprika a paprika csípősségét mérő Scoville-skálán 2000-2500 körül mozog, addig ez az apró zöldség meghaladja az 1 millió egységet, a leírások szerint egy ilyen kis paprika 3-400-szor erősebb, mint a Tabasco szósz - írja az index.hu.

Egy halloween-i akció keretein belül most a japán Domino's pizzériák hirdetik a Halloween Roulette Pizza nevű játékot: az étterem vendége ingyenesen kérheti a szupercsípős szósz feltétet megrendelt pizzája egyik szeletére. Ezt a 'játékot' érdemes úgy játszani, hogy többen ülnek az asztalnál, így ugyanis nagyobb lesz az izgalom azt illetően, vajon kinek sikerül kiválasztania a legcsípősebb szeletet.

Jó hír, hogy az étterem csak nagyon kicsi dózisban csepegtet csilit a pizzákra. Nagy is lenne a baj, ha akár csal egy negyed paprikányi kivonatot rácsepegtetnének arra a pizzára...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...