Az örök kérdés: hogy tisztítsuk meg a sütőajtó minden egyes részét? Mutatjuk!

A sütő takarítása mindig egy kardinális kérdés! Most hoztunk egy tuti módszert, amivel hatékonyan megtisztíthatod a sütőajtót! 

Mindenki arra vágyik, hogy fényes legyen és legfőképp tiszta a sütő ajtaja. Rettegsz azonban a takarításától? Adunk pár egyszerű, de hatékony tippet!

Hogy tisztítsd meg a sütőajtó külső oldalát?

Amire szükséged lesz:

  • üvegtisztító
  • tisztítókendő

A sütőajtó külső oldalát könnyedén megtisztíthatod hagyományos módszerrel: üvegtisztítóval spricceld le, majd egy törlőkendővel töröld át a felületet. Ahhoz, hogy tényleg csillogjon-villogjon, egy száraz törlőkendővel is fuss át rajta. Ennyi az egész!

És a belső részek?

A sütőajtó belső oldalával több dolgunk lehet, hiszen könnyedén ráfröccsenhet az étel zsiradék, ami aztán hamar rá is száradhat. Először próbálkozz meleg szappanos vízzel, ha nem vagy vele túl hatékony, akkor vesd be a zsíroldót. Majd töröld át az egészet száraz ronggyal. Ha a makacs foltok továbbra sem engednek, spricceld be tisztítóval, várj pár percet, míg felázik, és kaparóval ess neki.

Tuti tipp: készíts szódabikarbóna pasztát: a szódabikarbónához adj 2 dl vizet majd a kend a sütőajtója, és hagyd néhány percig, hogy kifejthesse a hatását. Ezután töröld át a felületet.

Fontos!

Előfordulhat, hogy a sütőajtó két üveglapja közé folyik az olaj és egyéb zsiradék. Az ajtó teljes szétszereléséhez kérjük szakember segítségégét. Ha mi magunk szeretnénk megoldani a problémát, mindenképp nézzük át a sütő használati útmutatóját.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...