Dinara Kasko ukrán hölgy építészként és 3D-grafikusként kezdte, aztán cukrászatra váltott - mondhatnánk, hogy éles váltás, de igaziból nem az, mert csak rá kell nézni a süteményeire, aztán lehet véleményt mondani. Konkrétan építkezik, csak nem betonból, hanem csokoládérétegekből, ha kell, játszik a textúrákkal, az anyagokkal, a színekkel, a formákkal és a térrel, tökéletesen tűpontos geometriai szépségeket - és optikai csalódást - teremtve.
Külön érdekesség, hogy alkotásait legtöbbször Autodesk's 3ds Max software-rel tervezett szilikon formáival kelti létre, amiket egyébként be is szerezhetünk tőle.
Dinara nemrégiben kattant rá az origamira, azaz a japán papírhajtogatás ősi művészetére, neki is állt, hogy megértse és elsajátítsa ezt a ""hobbit", és elnézve munkáit, van egy tippünk, mennyire ment neki simán.
A hajtogatott papír által felvett gyönyörű és precíz formáktól inspirálva alkotta meg "Origami" tortáit és szilikon formáit is.
Az első forma az úgynevezett Miura-ori volt, amit a japán asztrofizikus, Koryo Miura tervezett 1970-ben napelemek űrben való tárolására."Először is papírból készítettem el a formát, különféle méretekben, más és más papírfajtákból, azután pedig 3D modellező programokkal fejeztem be" - árulta el a tervező.
A torta pedig szintén nem egy átlagos ízesítést kapott: belül ropogós mogyoró, karamell és sajtkrém, lágy csokoládés piskóta és karamell fűszerekkel, almakompóttal, fahéjjal, almalikőrrel és sajtkrémmousse-szal.