Üzemeltetőváltással kezdi az új évet a Gundel étterem. Az ikonikus vendéglátóhely működéséért a jövőben az Eventrend Group fog felelni, amely többek között olyan, a vendéglátásban kiemelkedő helyek üzemeltetéséért felel, mint a New York Kávéház, az Akadémia klub, a Városliget-Café vagy éppen a Vásárcsarnok.
Az Eventrend Group 2021. május 1-től felel majd az étterem működéséért. Míg a rövidtávú célok között a Gundel, illetve a Bagolyvár mihamarabbi megnyitása szerepel, a hosszútávú, több évtizedre szóló célok között a cégcsoport szeretné megőrizni a nagy múltú étterem örökségét, valamint elérni, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen látogatható a Gundel, hanem sokaknak okozzon maradandóan szép élményeket - derül ki a Portfolio.hu cikkéből.
„A Gundel az Eventrend Group szerint nemzeti ügy, egy világhírű családi márka. A következő évtizedekben a cégcsoport szeretné ezt az örökséget megőrizni, tovább építeni, gazdagítani, minél több magyar és külföldi vendég számára megmutatni. Cél, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető, hanem sokaknak okozzon örömteli pillanatokat. A Gundel intézményét a következő évtizedekben az Eventrend Group felelőssége lesz megőrizni, csiszolni és megtartani nemzeti büszkeségként, úgy ápolni a Gundel örökséget, hogy közben a vendégek modern elvárásai is megkapják a megfelelő tiszteletet" - olvasható az Eventrend Group közleménye a Dining Guide oldalán.
Míg 2018 és 2020 között Litauszki Zsolt volt a Gundel étterem executive-séfje, a mesterszakács BDPST Grouphoz való átigazolását és az üzemeltetéstváltást követően ezt a pozíciót nem más, mint Wolf András fogja betölteni a jövőben. Az ismert séf szakmai háttere és a magyar konyha iránt való elkötelezettsége tovább viszi, ugyanakkor meg is újítja majd a Gundel étterem örökségét.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Hogyan tovább? –5.rész– Ezt gondolják az étteremtulajdonosok a pünkösdi újranyitásról
Villámgyorsasággal terjedt el január 19-én a hír, mely szerint pünkösdig nincs esély az éttermek és szállodák újranyitására. A Laurel, a Kiosk és a Khan éttermek tulajdonosait többek között arról kérdeztük, mennyire látják esélyesnek a tavaszi újraindulást.
Masszi- Rigó CsillaTerézváros ellenzéki polgármestere kiborult – a kormány türelemre int
A vendéglátóipar egyre nehezebb helyzetben van. Míg az éttermek, kocsmák, kávézók túlélési esélye csökken, az operatív törzs türelmet szeretne kérni a vendéglátósoktól.
NosaltyLázadni kezdtek a külföldi éttermek – Egyre többen kinyitnak, elegük...
Egyre több külföldi étterem tulajdonosa mond ellent a kormányok által meghatározott utasításoknak, és egyre több vendéglátóhely dönt úgy, hogy a korlátozások ellenére is megnyitja kapuit.
NosaltyEz a vegán étterem kiérdemelte a Michelin-csillagot
Remekül indult az év a francia ONA étteremnek, akik hazájukban első vegán vendéglátóhelyként kapták meg a legnagyobb gasztronómiai elismerést, a Michelin-csillagot.
Macsuga Viktória