Óriási siker a 88 éves Éva nagyi különleges és világhódító kürtőskalácsa

A kürtőskalács szépen fokozatosan hódítja meg a világ országainak pékségeit és cukrászdáit. Most éppen egy kanadai-magyar nagymama süteményéért rajong fél Toronto. 

A kanadai Toronto városában elképesztően nagy népszerűségnek örvend a magyar kürtőskalács a 88 éves Éva néninek köszönhetően, aki alig pár éve vágott bele unokáival együtt saját kürtőskalácsos vállalkozásuk kialakításába.

Dobsinai Éva 1956-ban hagyta el Magyarországot férjével és két gyermekével együtt. A most 88 éves Éva néni unokája, Justin és felesége magyarországi látogatásuk során szerettek bele a kürtőskalácsba, Kanadába hazatérve pedig a nagymama bevonásával rögtön kísérletezni kezdtek a tökéletes sütemény receptjén.

Közel fél évig tartott, amíg sikerült előállítani a tökéletes receptet, Éva néni elmondása szerint sosem készített még kürtőskalácsot, csupán az ízét tudta visszaidézni a finom, fahéjas tekercsnek. ,,Az első próbálkozásaink ízvilágában a száraz pirítósra emlékeztettek. Bő fél éven át a sütögetésben a családi garázsban, mire a tészta tökéletes lett"- nyilatkozta Éva néni a Meglepetés magazinnak.

Éva néni unokája, Justin és felesége kezdetben egy büfés kocsiból árulták a hungarikumként elkönyvelt süteményt, a kanadai közönség azonban még ennél is többre vágyott, így született meg a különböző édes töltelékekkel és díszítéssel felturbózott kürtőskalács, amely az igazi áttörést hozta meg a családi vállalkozásnak.

Jelenleg négy üzlete van Torontóban és környékén az Eva's Original Chimneys nevű cukrászdának, amelyben bár Éva néni nem dolgozik minden nap, nagyon szívesen mesél magyar gyökereiről a hely televíziós gasztro műsorokban és nagyon büszke arra, hogy unokái tovább viszik a magyar örökséget.

Éva néni és az elhíresült kürtőskalácsozó teljes történetét aMeglepetés Magazineheti számában olvashatod!

Ezeket olvastad már?

via: Meglepetés Magazin;sokszinuvidek.24.hu, cikkfotó: facebook

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...