Óriási hír! Két új magyar étterem is Michelin-csillagot kapott

A Babel és a Stand étterem is Michelin-csillagot kapott a ma Bécsben megrendezett díjkiosztó gálán.

A Piarista közben található Babel étterem és Széll Tamás Stand nevű étterme is Michelin-csillagot kapott. AMain Cities of Europe 2019-es bécsi eseményén Jókuti András, a Világevő blog szerkesztője is jelen van.

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek, a csillagos éttermek mellett pedig a legszebb tányérokat bemutató éttermek, valamint a Bib Gourmand matricával jelölt, olcsóbb de színvonalas helyeket is feltüntetik (Budapesten a Fricska, a Petrus és a Stand 25 rendelkezik ezzel a címmel).

A Babel étterem tulajdonosa, Hlatky- Schlichter Hubert a következőket nyilatkozta a Világevő blognak közvetlenül azután, hogy értesült a hírről:

,,Könnyekkel küzdve írom ezeket a sorokat, borzasztóan boldogok és büszkék vagyunk a 10 éves tanulásunkra és a megtiszteltetésre. Hálásak vagyunk minden vendégünknek és segítőnknek, aki ezen az úton elkísért minket!

Magyar és erdélyi konyha talán egyben még ilyen kitüntetést nem kapott. Szeretünk Magyarország! Az élet szép."
Széll Tamás pedig röviden és tömören csak ennyit mondott:
"Örülünk :-)"

A Magyarországon található Michelin-csillagos éttermek száma ezzel hatra nőt, Az Onyx továbbra is kettő, a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown pedig egy-egy eddig megszerzett csillaggal büszkélkedhet.

A két új Michelin-csillagos étterembe mi is ellátogattunk, élményeinket itt és itt olvashatjátok!

A világszerte ismert Michelin kalauzokat 1900-ban mutatták be először, az első csillagot viszont jóval később, 1926-ban osztották ki. A háromcsillagos rendszert 1936-ban vezették be, idén a bécsiJuan Amador és a Steirereck étterem kaphatta meg, ezzel a legmagasabb fokozatot elérve a Michelin-csillagos éttermek között.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...