Gigászi karalábét termesztett a nógrádi férfi, szerinte véletlen volt

Nagy János hobbikertész a közösségimédia-oldalán mutatta meg azokat a hatalmas répákat és karalábékat, amelyek a kertjében nőttek. Nem ez az első ilyen eset a nógrádi kertben, a gazda pedig viccesen „hibának” titulálja a termést.

Nem mindennapi zöldségek termettek a Salgótarjánban élő Nagy János kertjében. A nógrádi férfi már hosszabb ideje nevelget otthon különböző növényeket, elsősorban inkább hobbiból. Persze a termés a konyhában is jól jön, főleg akkor, ha a zöldségek ilyen elképesztő méretekben bújnak elő a föld alól.

Nagy János már tavaly is sikert aratott a Facebookon, amikor feltöltött egy képet a két hatalmas karalábéról, amit a kertjében termesztett. A szerencse vagy a véletlen úgy hozta, hogy a „csoda” idén is megismétlődött: ebben az évben masszív répák is termettek a karalábén kívül.

A szokatlan méretet viccesen kommentálta, véleménye szerint valamit elszúrhatott, ezért nőtt ekkorára a zöldség. Tényleg lehetett valami a dologban (vagy a földben), hiszen a karalábék nagyjából 6 kilós súlyt nyomtak, ami akár egy népesebb család ebédszükségletét is kielégíthetné.

Az idén is elrontottam valamit kertészkedés közben

- így szólt a bejegyzés, amelyben a 2021-es termést prezentálta a Facebookon. A már jól ismert óriáskaralábék mellett ebben az évben sárgarépát is termesztett, és csodák csodájára ezek is gigászi méretűre nőttek a földben.

Forrásunk volt.


Érdekességek, furcsaságok, csodák:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...