A békebeli piskótatekercs gyönyörű tavaszi tortaként születik újjá

Nincs ember, aki ne imádná a puha, lekvártól ízletes piskótatekercset. Mi most még egyet csavartunk a recepten, és óriási tortát készítettünk belőle gyönyörű málnadíszítéssel.

Közeledve a húsvéthoz hamar ráeszmélhetünk arra, mennyi dolgunk lesz a következő napokban. Ha szeretnél két legyet ütni egy csapásra, készíts egyszerre tortát és süteményt is, melynek íze egyenesen fenséges, megjelenése pedig királyi – ennél szebb látvány alig tárulhatna a szemünk elé húsvét alkalmából.

Kattints a képre a piskótatekercs-torta teljes receptjéért!

A piskótatekercs az a klasszikus süti, amit az emberek bármikor szívesen készítenek, mert egyszerű és nagyszerű, nem kell nagyon flancolni vele. Puha piskóta házi lekvárral, rengeteg porcukorral meghintve – ez a torta viszont a piskótatekercs négyzetre emelése. A piskótatésztába kerül egy kis vaj, hogy masszívabb legyen, a málnalekvár mellett pedig megspékeltük egy könnyed mascarponés krémmel, ami csak növeli az ízorgiaélményt. A végén a tetejére halmozott málnától pedig annyira gyönyörű, hogy sírunk a látványtól.

Mi kell hozzá?

A piskótához 5 db tojás, 5 púpozott evőkanál finomliszt, 5 púpozott evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 30 gramm olvasztott vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna

A mascarponekrémhez 400 gramm mascarpone, 2.5 evőkanál habtejszín, 1 citromból nyert citromhéj, 1 teáskanál vanília kivonat, 100 gramm porcukor

Az összerakáshoz pedig 200 gramm málnalekvár, 200 gramm málna és egy marék menta.

A mascarpone és a lekvár találkozásának köszönhetően lesz elképesztően krémes és finom ez a torta

A piskótához melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tojásokat egészben kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral. Mikor enyhén kifehéredett és duplájára nőtt a hab térfogata, hozzácsurgatjuk a langyos olvasztott vajat. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük és beleszitáljuk.
Határozott mozdulatokkal belekeverjük, majd sütőpapíros tepsibe öntjük, és spatulával szépen elegyengetjük.

Sütőben 10-12 perc alatt lekevergésen megsütjük, ügyelve rá, hogy a tészta ne barnuljon meg, maradjon világos sárga. Miután megsült, még langyosan, lazán feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a villámgyors mascarponés krémet.

A mascarponekrémhez a hideg mascarponét a tejszínnel, porcukorral és vaníliával alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk egy citrom reszelt héját, elkeverjük, és 15-20 percre hűtőbe tesszük. (Tegyük habzsákba, könnyebb lesz adagolni.)

Kattints a képre a piskótatekercs-torta teljes receptjéért!

Az összeállításhoz a kihűlt piskótarudat vágjuk 8 darab egyforma, 5 cm-es tekercsekre.
Mindegyik csíkot kenjük meg málnalekvárral és mascarponés krémmel. Az első csíkot teljesen feltekerjük, majd az illesztéshez tesszük a következőt, és tovább tekerjük, ezután jöhet a harmadik és így tovább, amíg el nem fogynak a „szalagok". Igyekezzünk tartani a köralakot.
A maradék krémet habzsákból kinyomva vigyük fel a sütemény oldalára, tetszés szerint.
Tegyük hűtőbe pár órára dermedni, majd egész málnaszemekkel és friss mentalevelekkel díszítsük.

Kattints a képre a piskótatekercs-torta teljes receptjéért!

Az óriás piskótatekercs-torta teljes receptjét itt találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépséges süti itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...