A békebeli piskótatekercs gyönyörű tavaszi tortaként születik újjá

Nincs ember, aki ne imádná a puha, lekvártól ízletes piskótatekercset. Mi most még egyet csavartunk a recepten, és óriási tortát készítettünk belőle gyönyörű málnadíszítéssel.

Közeledve a húsvéthoz hamar ráeszmélhetünk arra, mennyi dolgunk lesz a következő napokban. Ha szeretnél két legyet ütni egy csapásra, készíts egyszerre tortát és süteményt is, melynek íze egyenesen fenséges, megjelenése pedig királyi – ennél szebb látvány alig tárulhatna a szemünk elé húsvét alkalmából.

Kattints a képre a piskótatekercs-torta teljes receptjéért!

A piskótatekercs az a klasszikus süti, amit az emberek bármikor szívesen készítenek, mert egyszerű és nagyszerű, nem kell nagyon flancolni vele. Puha piskóta házi lekvárral, rengeteg porcukorral meghintve – ez a torta viszont a piskótatekercs négyzetre emelése. A piskótatésztába kerül egy kis vaj, hogy masszívabb legyen, a málnalekvár mellett pedig megspékeltük egy könnyed mascarponés krémmel, ami csak növeli az ízorgiaélményt. A végén a tetejére halmozott málnától pedig annyira gyönyörű, hogy sírunk a látványtól.

Mi kell hozzá?

A piskótához 5 db tojás, 5 púpozott evőkanál finomliszt, 5 púpozott evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 30 gramm olvasztott vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna

A mascarponekrémhez 400 gramm mascarpone, 2.5 evőkanál habtejszín, 1 citromból nyert citromhéj, 1 teáskanál vanília kivonat, 100 gramm porcukor

Az összerakáshoz pedig 200 gramm málnalekvár, 200 gramm málna és egy marék menta.

A mascarpone és a lekvár találkozásának köszönhetően lesz elképesztően krémes és finom ez a torta

A piskótához melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A tojásokat egészben kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral. Mikor enyhén kifehéredett és duplájára nőtt a hab térfogata, hozzácsurgatjuk a langyos olvasztott vajat. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük és beleszitáljuk.
Határozott mozdulatokkal belekeverjük, majd sütőpapíros tepsibe öntjük, és spatulával szépen elegyengetjük.

Sütőben 10-12 perc alatt lekevergésen megsütjük, ügyelve rá, hogy a tészta ne barnuljon meg, maradjon világos sárga. Miután megsült, még langyosan, lazán feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a villámgyors mascarponés krémet.

A mascarponekrémhez a hideg mascarponét a tejszínnel, porcukorral és vaníliával alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk egy citrom reszelt héját, elkeverjük, és 15-20 percre hűtőbe tesszük. (Tegyük habzsákba, könnyebb lesz adagolni.)

Kattints a képre a piskótatekercs-torta teljes receptjéért!

Az összeállításhoz a kihűlt piskótarudat vágjuk 8 darab egyforma, 5 cm-es tekercsekre.
Mindegyik csíkot kenjük meg málnalekvárral és mascarponés krémmel. Az első csíkot teljesen feltekerjük, majd az illesztéshez tesszük a következőt, és tovább tekerjük, ezután jöhet a harmadik és így tovább, amíg el nem fogynak a „szalagok". Igyekezzünk tartani a köralakot.
A maradék krémet habzsákból kinyomva vigyük fel a sütemény oldalára, tetszés szerint.
Tegyük hűtőbe pár órára dermedni, majd egész málnaszemekkel és friss mentalevelekkel díszítsük.

Kattints a képre a piskótatekercs-torta teljes receptjéért!

Az óriás piskótatekercs-torta teljes receptjét itt találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépséges süti itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek