„Nagyon fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk, ugyanis az étrendünk képes jelentősen lelassítani az öregedést" – idézi Mikhail Ginzburg táplálkozási szakértőt a magyarhirlap.hu.
Alacsony glikémiás indexű élelmiszereket ajánlott fogyasztani
A szakember véleménye szerint olyan termékeket kell beépíteni az étrendünkbe, amiknek alacsony a glikémiás indexe
Ezek ugyanis a közérzet javítása mellett, még a rák kialakulásának kockázatát is csökkenthetik.
Nézd meg a galériában, milyen élelmiszerek lassítják az öregedést, katt a képre!
1. Teljes kiőrlésű kenyér
A szakértő szerint nagyon fontos, hogy étrendünk része legyen a teljes kiőrlésű kenyér.
2. Hajdina
A hajdina, vagy másik nevén pohánka és más gabonafélék szintén nagyon fontos szerepet töltenek be az egészséges étrendben. Tápértékét jellemzően a szénhidráttartalma adja, de a hagyományos gabonafélékkel eltérően a hajdina rosttartalma kiemelkedő. Készítsd el ezt a pikáns hajdinás levest!
3. Bogyós gyümölcsök
Ha eddig még nem fogyasztottál vadon termő bogyós gyümölcsöket, akkor most itt az ideje, ugyanis ezek is lassítják az öregedést.
Még több életmódcikk itt: