Ételek, melyek 40 éves kor fölött lelassítják az öregedést

Az öregedés egy teljesen természetes folyamat – ám az is legalább ilyen természetes, hogy amennyire csak lehet, szeretnénk lelassítani. Erre szerencsére számos módszer létezik a testmozgástól kezdve a csodát ígérő étrend-kiegészítőkön át a borsos árú arcszérumokig. De ezek mellett sem szabad elfelejtenünk, hogy a táplálkozásunkkal is nagyon sokat tehetünk azért, hogy kevésbé látszanak meg rajtunk az egyre múló évek.

Nem meglepő, hogy általában a hátunk közepére sem kívánjuk az öregedést. Amellett, hogy a külsőnkön is látható jelei vannak, megnő egyes betegségek kockázata, lelassul az anyagcsere és számos egyéb negatív folyamat is végbemegy a testünkben. Szerencsére azonban egyes tápanyagokban gazdag szuperételek segíthetnek, hogy az öregedést kevésbé – vagy legalábbis lassabb tempóban – érezhessük meg.

A következőkben olyan alapanyagokat sorolunk fel, amelyek előnyeit 40 éves kor fölött fokozottan megtapasztalhatjuk. A testünk ugyanis ebben az időszakban megy át néhány olyan változáson, mint az izomvesztés, egyes hormonális átalakulások, valamint a csontozatot érintő változások. De ez a tökéletes életkor arra is, hogy néhány olyan egészséges szokást építsük be a mindennapjainkba, amelyek már elkísérhetnek minket életünk végéig. Mindezek alapján a dietetikusok a következő élelmiszereket ajánlják ebben a korban.

Forrásunk volt.


Még több szépség:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!