Ételek, melyek 40 éves kor fölött lelassítják az öregedést

Az öregedés egy teljesen természetes folyamat – ám az is legalább ilyen természetes, hogy amennyire csak lehet, szeretnénk lelassítani. Erre szerencsére számos módszer létezik a testmozgástól kezdve a csodát ígérő étrend-kiegészítőkön át a borsos árú arcszérumokig. De ezek mellett sem szabad elfelejtenünk, hogy a táplálkozásunkkal is nagyon sokat tehetünk azért, hogy kevésbé látszanak meg rajtunk az egyre múló évek.

Nem meglepő, hogy általában a hátunk közepére sem kívánjuk az öregedést. Amellett, hogy a külsőnkön is látható jelei vannak, megnő egyes betegségek kockázata, lelassul az anyagcsere és számos egyéb negatív folyamat is végbemegy a testünkben. Szerencsére azonban egyes tápanyagokban gazdag szuperételek segíthetnek, hogy az öregedést kevésbé – vagy legalábbis lassabb tempóban – érezhessük meg.

A következőkben olyan alapanyagokat sorolunk fel, amelyek előnyeit 40 éves kor fölött fokozottan megtapasztalhatjuk. A testünk ugyanis ebben az időszakban megy át néhány olyan változáson, mint az izomvesztés, egyes hormonális átalakulások, valamint a csontozatot érintő változások. De ez a tökéletes életkor arra is, hogy néhány olyan egészséges szokást építsük be a mindennapjainkba, amelyek már elkísérhetnek minket életünk végéig. Mindezek alapján a dietetikusok a következő élelmiszereket ajánlják ebben a korban.

Forrásunk volt.


Még több szépség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...