Oposszumpörkölt és más nyalánkságok - Ismerd meg Új-Zéland konyháját!

Új-Zéland nemcsak természeti csodáival nyűgöz le. Különleges konyhája is maradandó élményekkel gazdagít!

Vajon milyen különlegességekkel találkozik az a vándor, aki ellátogat a távoli Új-Zélandra? Megmutatjuk!

Hangi

Melegíts fel köveket tűzzel, tekerj be levelekbe zöldséget és húsokat, tedd egy nagy kosárba, takard le, és várj néhány órát. Már az ősi polinéz törzsek is ezzel a módszerrel készítették el az ételüket, ami nem volt más, mint édesburgonya, és hatalmas bárányhús darabok.

Hokey Pokey jégkrém

Nagyon vicces, de annál finomabb és népszerűbb nemzeti eledel. Vaníliás jégkrém, mézes karamellel, vagy gombócban, vagy dobozban. Imádják karácsonykor – ami náluk természetesen nyáron van!

Oposszumpörkölt

Sajnos igen, ezt a pörköltet is nagyon szeretik, ami oposszumhúsból, jó sok szaftból, krumpliból és hagymából áll.

Kina

Az új-zélandiak imádják a tenger gyümölcseit, így nem meglepő, hogy a tengeri sünt is. A Kina a tengeri süni új-zélandi neve, ami évszázadok óta szerepel a tradicionális ételek között.

Kiwi Burger

A kiwi nem csak a madár és a gyümölcs, hanem az új-zélandiakat is így hívják. A lágy tésztába általában darált hús töltenek, majd a külsejét ropogósra sütik. Hasábburgonyával és jó sok, házi paradicsomszósszal tálalják.

Pavlova

Az általában kiwivel, passiógyümölccsel és eperrel borított sütemény sokkal, de sokkal finomabb a sima habcsókoknál, többek között a kukoricalisztnek köszönhető ropogós külseje, és a mályvacukor-szerű belseje miatt. Leggyakrabban az ünnepek környékén szokták felszolgálni, de ma már az egész világban nagyon népszerű édesség.

Whitebait

Kicsi halak, tojásfehérjében megsütve – lényegében egy ropogós omlett lesz a vége. Salátával, citrommal, tartármártással, egy vérbeli helyi finomság.
Te melyiket próbálnád ki?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...