Ne maradj le az Onyx Műhely tanulmányútjáról, mely az Unicum Házba is elkalauzol

Idén utoljára vehettek részt az Onyx Alkotói Közösség tanulmányútján, melyen nemcsak a METROPOLISZ menü utolsó fogását kóstolhatjátok meg, de az Unicum házba is ellátogathattok.

Elutazni és felfedezni egy ismeretlen nagyvárost, majd felejthetetlen élményekkel feltöltődve hazaérkezni. Valahogy így érzi magát az Onyx Alkotói Közösség is az elmúlt majdnem egy év kutatómunkája és tanulmányútjai után, amelyek a hamarosan debütáló konceptuális menüsoruk, a METROPOLISZ megszületését készítették elő.

Idén utoljára indulnak közös terepmunkára, ami lezárja ezt az izgalmas és kreatív évet. Tanulmányútjuk ezúttal sem vezet kevésbé izgalmas helyre, mint a korábbiak.

November 22-én az Onyx Alkotói Közössége a több mint 230 éves magyar ital, az Unicum készítésének és az italt alkotó gyógynövények titkainak felfedezésére indul az Unicum Házba.

Az Unicum csapat kalauzolásával bepillanthatunk az Unicum Szívének nevezett lepárlóba, és a Soroksári út alatt húzódó 2500 m2 alapterületű érlelőpincerendszerben alkalmunk nyílik az 500 hordóból párat meg is csapolni.

A Zwack pincelabirintusok bebarangolása után Budapest egyik legikonikusabb tömegközlekedési eszközével, a 2-es villamossal indulunk a Vörösmarty tér felé, útközben megcsodálva a város esti fényeit. A Műhelybe hazaérve pedig bemutatják a METROPOLISZ menü legutolsó fogását, a „Hazautat”, amelynek főszereplője nem más, mint az Unicum. Az étel elkészítésébe is bepillantást nyerhetünk, sajátos Unicum-égetési technika formájában.

A Hazaút alkalmára az Onyx teret és a Műhelyt fesztiválhelyszínné alakítják, ahol alkalmuk lesz mindazokat a pest megyei italokat bemutatni, melyek a METROPOLISZ menük ételeit inspirálták.

Lesz többek között Opera gin & pesti tonik, Mainyúl Rajnai Rizling a VI. kerületből, Sauska nyerspezsgő Budafokról és persze számos étel a METROPOLISZ menüsorból.

Ezen az estén a szervezők szeretnék, ha mindenki igazán fesztelenül érezné magát, szabadon használva az Onyx és a Műhely tereit, beszélgetne velük, kóstolna, enne és inna, ahogyan azt egy hosszú út után hazatérve teszi az ember a barátaival.

A belépőjegy ára 21.500 Ft, amely az ÁFA-n és szervízdíjon túl az alábbiakat foglalja magába:

• Unicum, Unicum Szilva, Unicum Barista, Unicum Riserva kóstolása

• Sauska ONYX pezsgő, Brut Nature

• Vabrik Pincészet, Pet Nat 2021

• Szíjjártó Előd, Sauvignon Blanc, 2021

• Mai Nyúl, Rajnai Rizling 2020

• Opera Gin és &T Indian Tonic Water

• Lánchíd Brandy és &T Classic Ginger Al

• PIAC, MADÁRCSICSERGÉS és HAZAÚT elnevezésű fogások

• korlátlan vízfogyasztás

• 1 db BKV jegy

Ha szerencsétek van, akkor most páros belépőt is nyerhettek az eseményre.

Az esemény időpontja:

2022. 11. 22. 18.00 – 22:30

Találkozási pont: Unicum Ház (1095 Budapest, Dandár utca 1.)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...