Ne maradj le az Onyx Műhely tanulmányútjáról, mely az Unicum Házba is elkalauzol

Idén utoljára vehettek részt az Onyx Alkotói Közösség tanulmányútján, melyen nemcsak a METROPOLISZ menü utolsó fogását kóstolhatjátok meg, de az Unicum házba is ellátogathattok.

Elutazni és felfedezni egy ismeretlen nagyvárost, majd felejthetetlen élményekkel feltöltődve hazaérkezni. Valahogy így érzi magát az Onyx Alkotói Közösség is az elmúlt majdnem egy év kutatómunkája és tanulmányútjai után, amelyek a hamarosan debütáló konceptuális menüsoruk, a METROPOLISZ megszületését készítették elő.

Idén utoljára indulnak közös terepmunkára, ami lezárja ezt az izgalmas és kreatív évet. Tanulmányútjuk ezúttal sem vezet kevésbé izgalmas helyre, mint a korábbiak.

November 22-én az Onyx Alkotói Közössége a több mint 230 éves magyar ital, az Unicum készítésének és az italt alkotó gyógynövények titkainak felfedezésére indul az Unicum Házba.

Az Unicum csapat kalauzolásával bepillanthatunk az Unicum Szívének nevezett lepárlóba, és a Soroksári út alatt húzódó 2500 m2 alapterületű érlelőpincerendszerben alkalmunk nyílik az 500 hordóból párat meg is csapolni.

A Zwack pincelabirintusok bebarangolása után Budapest egyik legikonikusabb tömegközlekedési eszközével, a 2-es villamossal indulunk a Vörösmarty tér felé, útközben megcsodálva a város esti fényeit. A Műhelybe hazaérve pedig bemutatják a METROPOLISZ menü legutolsó fogását, a „Hazautat”, amelynek főszereplője nem más, mint az Unicum. Az étel elkészítésébe is bepillantást nyerhetünk, sajátos Unicum-égetési technika formájában.

A Hazaút alkalmára az Onyx teret és a Műhelyt fesztiválhelyszínné alakítják, ahol alkalmuk lesz mindazokat a pest megyei italokat bemutatni, melyek a METROPOLISZ menük ételeit inspirálták.

Lesz többek között Opera gin & pesti tonik, Mainyúl Rajnai Rizling a VI. kerületből, Sauska nyerspezsgő Budafokról és persze számos étel a METROPOLISZ menüsorból.

Ezen az estén a szervezők szeretnék, ha mindenki igazán fesztelenül érezné magát, szabadon használva az Onyx és a Műhely tereit, beszélgetne velük, kóstolna, enne és inna, ahogyan azt egy hosszú út után hazatérve teszi az ember a barátaival.

A belépőjegy ára 21.500 Ft, amely az ÁFA-n és szervízdíjon túl az alábbiakat foglalja magába:

• Unicum, Unicum Szilva, Unicum Barista, Unicum Riserva kóstolása

• Sauska ONYX pezsgő, Brut Nature

• Vabrik Pincészet, Pet Nat 2021

• Szíjjártó Előd, Sauvignon Blanc, 2021

• Mai Nyúl, Rajnai Rizling 2020

• Opera Gin és &T Indian Tonic Water

• Lánchíd Brandy és &T Classic Ginger Al

• PIAC, MADÁRCSICSERGÉS és HAZAÚT elnevezésű fogások

• korlátlan vízfogyasztás

• 1 db BKV jegy

Ha szerencsétek van, akkor most páros belépőt is nyerhettek az eseményre.

Az esemény időpontja:

2022. 11. 22. 18.00 – 22:30

Találkozási pont: Unicum Ház (1095 Budapest, Dandár utca 1.)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...