A legomlósabb sült csirke ebben a különleges bundában készül

Ha már unod az egyszerű roston csirkét, és nincs kedved panírozni, akkor a következő recept jelentheti a megváltást. Egy omlós sült hús különleges bundában, ami olyan egyszerű, hogy szinte bűn kihagyni.

Amikor sült csirkét készítünk, minden erőnket abba fektetjük, hogy minél kevésbé száradjon ki a hús. A különböző főzési módszerek: a roston sütés, a grillezés, a sütőben sütés és a panírozás mind más omlóssági szintet eredményeznek, ezért nem mindegy, hogy melyiket választjuk. A sütőben sült csirke hajlamos túlságosan kiszáradni, azonban a lenti recept erre az ellenpélda. Ha különleges, hummuszos bundát adunk a sült csirkének, belül elképesztően omlós marad, és egy aranybarna, ropogós kéreg is sül rá. Nézzük a receptet, és pluszban néhány tippet a házi hummuszkészítéshez.

A legomlósabb sült csirke ebben a különleges bundában készül.

Készíts saját hummuszt!

A boltinál fényévekkel finomabb az otthon készített csicseriborsókrém, megéri belefeccölni ennyi energiát. Csinálhatjuk száraz vagy konzerv csicseriborsóból (előbbi egy fokkal időigényesebb folyamat), de mindkettővel működik.

A száraz hüvelyest előre be kell áztatni, majd megfőzni, hogy olyan puha legyen, mint a konzervben lévő csicseri.

Ha a főzős módszer mellett döntünk, mindenképpen tartsuk meg a főzővizet, mert fel tudjuk majd használni a hummusz krémesítése közben, jóval mélyebb íze lesz tőle a krémnek.

Kend a csirkére!

Általában, ha sütőben sütjük a csirkemellet, az hajlamos kiszáradni a lassabb, nem olyan intenzív hőtől. Ezt megelőzhetjük egy bundával, jelen esetben a hummusszal. Ha bekenjük vele a hússzeleteket, a csirke belseje omlósabb marad, mégis teljesen átsül.

Ráadásul a húsra kent krém felül megpirul (erre az utolsó pár percben rá is segíthetünk a sütőnk grillfunkciójával), így még komplexebb élmény lesz az egyszerű sült csirkéből.

A hummuszkéregben sült csirke receptjét ITT találod!

Süsd tökéletesre!

Az egyik kulcs az omlós húshoz az előmelegített sütő: kapcsoljuk be már akkor, amikor nekikezdünk a csirke előkészítésének, és érjük el a 230 fokot. Ez azért fontos ugyanis, mert amikor a csirke rövidebb idő alatt kap nagy hőt, nem szárad ki annyira, omlósabb marad.

Akkor tudhatjuk, hogy elkészült a csirkénk, ha a tetején megszilárdult, és kissé meg is pirult a hummusz. Ez nagyjából 20 percig tart, ezen a ponton dönthetünk úgy, hogy a grillfunkcióval rá is pirítunk a hús tetejére.

Készítsd el a hummuszkéregben sült csirkét

A hummuszkéregben sült csirke receptjét ITT találod!

Hozzávalók a sütéshez: 4 db csirkemellfilé, 200 g hummusz, fűszerpaprika, só és bors ízlés szerint

Hozzávalók a házi hummuszhoz: 20 dkg csicseriborsó, 3 gerezd fokhagyma, 3 ek tahini, 1 ek római kömény, 1 fél citromból nyert citromlé, 1 ek szódabikarbóna, 1 dl olívaolaj, só és bors ízlés szerint

Először készítsük el a hummuszt. Ha száraz csicseriborsót használunk, áztassuk be minimum kétszer annyi vízbe. Hagyjuk ázni 12-24 óráig, és ha esetleg magába szívná a víz nagy részét, pótoljuk.

Másnap szűrjük le a csicserit, és tegyük fel főni bő, tiszta vízben, a szódabikarbónával együtt. Nagyjából 40 perc alatt készre fő, de inkább ellenőrizzük az állagot egy villával: ha szét tudjuk nyomni a szemeket, akkor elkészült.

A főzővizet tegyük félre, szükségünk lesz rá a krémesítésnél. Tegyük a hummusz hozzávalóit egy aprítógépbe, és kezdjük el turmixolni. Ha már sima a krém, adjunk hozzá annyit a főzővízből, hogy a hummusz állaga kissé fellazuljon. Ne legyen túl híg, de nagyon masszív sem.

Ha megvagyunk a hummusszal, nekiláthatunk a húsnak. Először is melegítsük elő a sütőnket 230℃-ra. Egy tepsit kenjünk ki olajjal.

A csirkemelleket szárítsuk meg papírtörlővel, és sózzuk-borsozzuk őket. Fektessük a szeleteket a kiolajozott tepsire, és alaposan kenjük be őket humusszal. Nagyjából egy evőkanál kell minden filére, ez elég lesz ahhoz, hogy egyenletesen és teljesen bevonja őket. Szórjunk pirospaprikát mindegyik csirkére!

A hummuszkéregben sült csirke receptjét ITT találod!

Tegyük a tepsit a sütőbe, ahol nagyjából 20 perc alatt készre sül a hús. Ha a csirke már omlós, a hummusz pedig aranybarna, extrán rápiríthatunk a kéregre a sütőnk grillfunkciójával.

Tálaljuk a sült csirkét zöldségkörettel vagy tetszőleges salátával.

A hummuszkéregben sült csirke receptjét ITT találod!

A hummuszkéregben sült csirke teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Hering András

A hummuszkéregben sült csirke receptjét ITT találod!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Gáspár Beával, Sztarenki Dórival, Fancsikai Eszterrel vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több házias, de nem mindennapi recept itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...