13 omlós-porhanyós pite, ami a bendődbe kívánkozik

Süssünk egy szép, kerek, omlós pitét: gyúrjuk be a tésztáját, nyújtsuk, majd formázzuk, töltsük meg a kedvenc gyümölcseinkkel, túróval, amivel csak szeretnénk. És hogy miért? Mert megérdemeljük!

Az omlós piték különleges helyet foglalnak el a szívünkben: minden szelet belőlük felér egy nagy, boldog öleléssel, talán emlékeztetnek minket valakire (anyukára, nagymamára, nagypapára), valamire (nyaralásra, régi időkre, gyerekzsúrokra). Hódoljunk ennek a sütiszeretetnek azáltal, hogy megsütjük a kedvenc omlós piténket. Talán pont itt van a receptje az alábbi listában?

  1. 1.

    Meggyes rácsos pite

  2. 2.

    Cseresznyés pite

  3. 3.

    Meggyes pite

  4. 4.

    Csokis pite 2.

  5. 5.

    Túrós pite sárgabarackkal

  6. 6.

    Almás pite rizsliszttel

  7. 7.

    Vaníliapudingos-barackos pite

  8. 8.

    Meggyes pite Napfény és fűszertől

  9. 9.

    Vaníliás cseresznyés pite

  10. 10.

    Rákóczi-túrós pite

  11. 11.

    Alföldi túrós lepény

  12. 12.

    Túrókrémes vajas pite

  13. 13.

    Ribizlis sült túrótorta

Még több piterecept vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...