Mely receptekben nem kötelező az olívaolaj használata?

Drága mulatság az olívaolaj, ezért, ahol tehetjük, inkább nem használjuk, és kicseréljük valami másra. De mely esetekben lehetséges ez, és hol muszáj ragaszkodnunk az aromás olívához?

Manapság a legtöbb háztartásban már nemcsak a napraforgó az úr, hanem mellette megjelent egy másik üveg is, ami olívaolajat tartalmaz. Mindkettőt használjuk, bár eltérő intenzitással: ugyanis az ár tekintetében drasztikusan eltér egymástól a két zsiradék. Míg a napraforgóért sűrűn nyúlunk, az olívaolajat csak apránként, vigyázva vetjük be, hogy minél tovább kitartson, ne kelljen belőle folyton-folyvást újat venni. És nem is tesszük rosszul: tényleg nem kell mindent olívával főzni, nézzük, melyek a kivételek!

Nézd meg a galériában az olajhasználati tippeket :

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is érdemes megfogadnod:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...