Mely receptekben nem kötelező az olívaolaj használata?

Drága mulatság az olívaolaj, ezért, ahol tehetjük, inkább nem használjuk, és kicseréljük valami másra. De mely esetekben lehetséges ez, és hol muszáj ragaszkodnunk az aromás olívához?

Manapság a legtöbb háztartásban már nemcsak a napraforgó az úr, hanem mellette megjelent egy másik üveg is, ami olívaolajat tartalmaz. Mindkettőt használjuk, bár eltérő intenzitással: ugyanis az ár tekintetében drasztikusan eltér egymástól a két zsiradék. Míg a napraforgóért sűrűn nyúlunk, az olívaolajat csak apránként, vigyázva vetjük be, hogy minél tovább kitartson, ne kelljen belőle folyton-folyvást újat venni. És nem is tesszük rosszul: tényleg nem kell mindent olívával főzni, nézzük, melyek a kivételek!

Nézd meg a galériában az olajhasználati tippeket :

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is érdemes megfogadnod:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek