Egy olcsó trükk, hogy ne legyen mocskos a mosogatószivacsod

A konyhai mosogatószivacs a legkoszosabb eszköz tud lenni a konyhádban, egy egyszerű módszerrel azonban könnyen tisztán tarthatod még ezt a tisztítóeszközt is. 

A mosogatás sokak mumusa, és talán az egyik legfelszabadítóbb pillanat a konyhában, mikor végre új mosogatószivacsot veszünk ki a fiókból. Puha, nem kopott még le a dörzsi része, ráadásul tiszta is. Mit tegyünk, hogy ez az állapot sokáig fennmaradjon?
Egyetlen nagyon egyszerű, és mégis rendkívül hasznos dolgot. Vegyünk elő egy egyszerű iratgyűjtő csipeszt (azt a feketét, amely minden irodában megtalálható), lehetőleg közepes vagy nagy méretűt!
A baktériumok a leggyorsabban nedves, meleg közegben terjednek, így a legfontosabb, hogy a mosogatás során mindig mossuk ki tiszta vízzel a szivacsot, és sose dobjuk azt vissza a nedves mosogatótálba. Ha van szivacstartónk, már jó úton haladunk, az előbb említett csipesz azonban rengeteget segít a gyors száradásban.
Csíptessük rá a szivacsra a csipeszt, a két hosszú csíptetővéget hajtsuk fel, és álló helyzetben helyezzük el a spongyát a mosogató mellett (az ezüst csíptetővégek támasznak is tökéletesen funkcionálnak). A szivacs így könnyebben fog megszáradni, és tovább is lesz használható, hiszen kevésbé maradnak meg benne a szennyeződések, a szárazság pedig segít visszaszorítani a baktériumok gyors terjedését.
Egyszerű, mégis nagyon hasznos trükk. Nézd, mi mindenre lehet jó még néhány irattartó csipesz az otthonodban!

via The kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...