Olcsó megoldás, hogy ne legyen cipőszag az előszobában

Hogy a rizs mennyi mindenre jó, azt már eddig is tudtuk, ezzel a legújabb trükkel most viszont az állott ruhákat és cipőket is szagtalaníthatod, házi illatosításra fel!

Néhány konyhai alapanyag többre képes, mint gondolnánk. Itt van például a rizs: ha beázik a telefonunk, egy nagy tál száraz rizsben jó eséllyel egy éjszaka alatt sikerül kiszárítani az eszközt, ha pedig fáj a fejünk vagy a hasunk, zokniba töltött száraz, meleg (mikrózott) rizzsel máris enyhíthetjük a fájdalmat. Lássuk, hogyan alkalmazható, ha illatosításról van szó:

A rizs meg a cipőszagot is elnyomja!

Mutatunk egy harmadik trükköt is, melyben a rizs a főszereplő, és amely az egész háztartásban hasznodra válhat.

Ha a ruhásszekrényed állott, áporodott, és illatosításra szorul, vagy a cipőszag állandóan belengi az előszobát, nincs másra szükséged, csak egy befőttesüvegre, egy-két bögre száraz rizsre és a kedvenc illóolajodra.

Az olajból csepegtess a rizsre 10-20 cseppet (rozmaring, levendula, cédrus, citromfű stb.), majd a rizzsel teleszórt befőttesüveget fedd le egy jól szellőző, megfelelő méretű textíliával. Tekerd körbe madzaggal, vagy húzz rá egy befőttesgumit, és tessék! Kész is a házi illatosító és szagelszívó!


Még több otthoni trükk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...