A tócsni (más nevein berhe, cicege, görhöny, harula, kremzli, krumpliprósza, lapcsánka, mackó, pacsni, placki, stb.) reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban vagy olajban sült népi étel. A tócsni az egyik legelterjedtebb neve, azonban még ennek az elkészítési módjában is nagy különbségek vannak az ország különböző pontjain. Zalában például krumpliprószaként ismert étel, amely egykor a szegények ételének számított, ám manapság már az éttermek is szívesen veszik fel kínálatukba előételként. A legjobb mégis úgy, ha te készíted el otthon!
-
1.
Tócsni azaz krumplilepény
-
2.
Zöldségtócsni fokhagymás joghurttal
-
3.
Kolbászos cicege kapros tejföllel
-
4.
Cukkinis tócsni
-
5.
Petrezselymes lapcsánka
-
6.
Sajtos-zöldséges tócsni
-
7.
Karalábés-krumplis tócsni
-
8.
Tócsni hideg fokhagymamártással
-
9.
Tócsni avagy medvetalp gluténmentesen
-
10.
Sajtos tócsni muffinsütőben
-
11.
Sárgarépás tócsni lisztérzékenyeknek is
-
12.
Tócsni lasagne módra
-
13.
Tepsiben sült tökös-burgonyás tócsni szotéval
-
14.
Almás tócsni Gabystól
-
15.
Medvehagymás-baconös tócsni
-
16.
Darált húsos tócsni
-
17.
Zöldséglepény sütőben
-
18.
Tócsni virslivel töltve
-
19.
Tócsnival rakott pulykamell