Nem tudni, ti hogy vagytok vele, mi nagyon sokszor szavazunk a tepsis csirkecombokra, ha se ihletünk, se időnk, se energiánk pepecselni és a konyhában ácsorogni, de húst kívánunk. Összedobálunk mindent egy helyre, fűszerezzük, és bedurrantjuk a sütőt.
A mustárt és a fűszersót se hagyjuk el, a mellé pakolt krumpli pedig szó szerint kötelező: nincs jobb a húsos szaftban sült tepsis kolompérnál.
A további zöldségek opcionálisak, de bármit választhatunk, ami akad a kamrában vagy hűtőben: cukkini, répa, cékla, hagyma, paprika, paradicsom is. Mi most újhagymát és kaliforniai parpikát dobáltunk a tepsis combokra, és egy óra múlva már ebédeltünk is!
Lessétek meg, Sára hogy készítette!
@nosalty.hu Csirkecomb vagy csirkemell? 🍗 #nosalty #cooking #tiktokhungary #chicken #csirkecomb @agasztronauta
♬ eredeti hang – Nosalty - Nosalty
Hogy mi kell hozzá?
- 4 db csirkecomb
- 3 ek napraforgó olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 kg burgonya
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 nagy db vöröshagyma (újhagyma, lila hagyma is lehet)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszersó ízlés szerint (sült krumplira)
- csirke fűszersó ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsuk meg, majd tegyük egy tálba. Sózzuk, fűszerezzük, és egy kevés olajjal masszírozzuk át őket.
A krumplit mossuk meg, vágjuk cikkekre, és egy tálban ezt is fűszerezzük és olajozzuk.
Egy kiolajozott tepsibe helyezzük a csirkecombokat (a bőr alá dugjunk 1-1 megpucolt fokhagymagerezdet), szórjuk mellé a krumplikat, és ízlés szerint dobjunk még hozzá pár cikk paprikát és hagymát.
180 C fokos sütőben süssük puhára és ropogósra kb. 1 óra alatt.
Savanyúsággal kínáljuk!
A tepsis csirkecomb receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Fotók, videó, recept: Hankusz Sára
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több csodás tavaszi recept vár: