Ez a nagymama egy perc alatt készíti el a legjobb olasz ételeket – Te is tanulhatsz tőle!

Nonna Pia korát meghazudtoló módon imád videókat feltölteni az internetre, az olasz-amerikai nagymama pedig több millió embernek mutatja meg, hogyan lehet elkészíteni a legfinomabb olasz ételeket.

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné az olasz konyhát, a legautentikusabb ételek receptjeit azonban nem könnyű elsajátítani, tekintve, hogy nincs mindenkinek egy saját olasz nagymamája. Szerencsére az ilyesfajta probléma már a múlté, egy olasz-amerikai nagymamának köszönhetően ugyanis bárki bármikor utánanézhet annak, hogy készül az igazi gnocchi, a hamisíthatatlan olasz marinara szósz vagy a csodálatos frittata.

@nonnapiaa

Nonna Pia makes her amazing gnocchi PART 1! ##nonnapia ##italian ##gnocchi ##pasta ##food ##madewithlove ##fyp ##howto

original sound - Antonio N

Nonna Pia nagyon hamar óriási népszerűségre tett szert a fiatalok körében, videóit már csaknem 18 millióan látták, és több mint másfél millió követője van a TikTok-on. A nagymamának unokája, Antonio segít a videós anyagok és néha az ételek elkészítésében is, példának okáért valóságos öröm nézni azt, ahogy a nagymama 250 befőttesüvegnyi házi paradicsomszószt főz le fiatal fiúk társaságában. A szószhoz kisebb, friss nyári paradicsomokat főz meg, pürésíti őket, majd sóval és friss bazsalikommal ízesíti, amit aztán egy éven keresztül használ fel alapként a készülő ételekhez.

@nonnapiaa

Sauce day with Nonna Pia! ##nonnapia ##homemade ##tomato ##sauce ##fyp##foryou ##italiano

original sound - Antonio N

A 84 éves nagymama életének látszólag mindennapi eleme a főzés, konyhai tapasztalatának köszönhetően pedig úgy tűnik, nincs olyan olasz étel, amit ne tudna elkészíteni. A paradicsomszószból egy pillanat alatt varázsol ízletes marinara szószt, percek alatt gyúrja meg és formázza spagettire vagy fetuccinire a házi tésztát, ráadásul még a tojásokat is úgy töri fel egymásnak ütve, mint egy igazi profi.

Az alább látható videóban töltött articsókát készít, amelyhez először levágja a zöldség külső részét, megtölti saját készítésű kenyerével, pármai sonkával, fokhagymával és friss petrezselyemmel, majd olívaolajjal és vízzel felöntött edényben puhára főzi a töltött zöldségeket.

@nonnapiaa

Nonna Pia’s special stuffed artichokes ##nonnapia ##italian ##food ##howto ##madewithlove ##fyp ##foryoupage ##homemadefood

original sound - Antonio N

A frittata sem tűnik nagy ördöngösségnek, ha Nonna Pia készíti: ő egyszerűen csak vékonyabb szeletekre vág egy krumplit és némi cukkinit, friss fűszerekkel megfűszerezi, elkezdi megsütni, majd egyszerűen rákanalaz 6-7 felvert tojást, és néhány percnyi sütés után egy nagy tányéron megfordítja a nem kis mennyiségű ételt, hogy a felső része is kellően átsüljön.

Nem lehet őt nem imádni, ugye? A TikTok-fiók által további ételek elkészítésének fortélyait is megleshetjük, valamint a nagymamáról is megtudhatunk néhány érdekességet és kedves történetet. Ezen az oldalon akkor is hosszú perceket el lehet időzni, ha valaki nem érti tökéletesen az angol nyelvet.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ha szereted az olasz konyhát, ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...