16 ellenállhatatlan, ízig-vérig olasz fogás az előételtől a desszertig

Az olasz konyhaművészet páratlan, senkinek sem kell bemutatni egy caprese salátát vagy egy szaftosan krémes carbonara spagettit. Óh, azokról a mennyei desszertekről ne is beszéljünk! Vérbeli dolce vita receptek következnek!

Tudj meg mindent az Olasz Gasztronómiai hétről itt!

  1. 1.

    Klasszikus bruschetta

    Paradicsomos feltét mennyei, ropogós pékárun, csodás zöldfűszerek, kell ennél több? Egy előételnyi boldogság.

  2. 2.

    Klasszikus minestrone leves

    A minestrone azért is csodás, mert rengeteg zöldséget rejt, mindezt az ízek rengetegével.

  3. 3.

    Dupla sajtos rizottó rukkolával, szárított paradicsommal

    A tökéletes rizottó állagát ugyan nem könnyű elérni, de ezzel a recepttel minden simán fog menni.

  4. 4.

    Kávéhabos profiterol

    Sokak kedvenc olasz édessége házilag is elkészíthető, és bár teljes odafigyelést és egy fél délutánt igényel, a végeredményért mindenképpen megéri kipróbálni.

  5. 5.

    Insalata caprese

    Mozzarella, paradicsom és bazsalikom jó minőségű olívával, lehet ez egy teljes értékű fogás? Még szép!

  6. 6.

    Szalámis-pepperonis pizza

    Ha Olaszország, akkor pizza! Nem véletlenül ismerik az egész világon ezt a fantasztikus ételt. Szalámis változattal támadunk!

  7. 7.

    Tiramisu alaprecept

    Nincs olasz nyaralás tiramisu nélkül, igaz? Kávés, krémes, lágy...van ennél puhább? Készítsd el otthon is!

  8. 8.

    Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából

    Egy kis filmes játék sosem jön rosszul! Nézzétek meg a barátokkal, majd főzzétek meg ezt az ellenállhatatlan spagettit.

  9. 9.

    Klasszikus focaccia

    Az olaszok rajonganak ezért az egyszerű, mégis nagyszerű ételért, amit most könnyű receptben mutatunk meg!

  10. 10.

    Eredeti lasagne al forno

    A lasagne a másik főétel, amit senkinek sem nagyon kell bemutatni. Most az eredeti, húsos változatot kínáljuk!

  11. 11.

    Mediterrán halleves

    A leves, ami elhozza magában Itália illatát. Tökéletes kezdés, amit imádni fog az egész család.

  12. 12.

    Pasta al Limone - Citromos tészta

    Végtelenül egyszerű, pár hozzávalós étel, mégis olyan érzés, mintha egy étteremben szolgálná fel a séf. Tuti befutó!

  13. 13.

    Eredeti szicíliai cannoli

    Édesszájúak figyelem, újabb gyöngyszem a láthatáron! Töltsük meg ezeket a roppanós tésztájú cannolikat minden földi jóval!

  14. 14.

    Klasszikus Ragù alla Bolognese

    Egy vérbeli klasszikus, paradicsom, friss tészta, legjobb, ha házi, és kiváló minőségű darált hús, amire szükséged lesz.

  15. 15.

    Kovászos panettone

    Az ünnepekkor igazi jolly joker, de igazából az a jó, hogy bármikor elkészíthető egy a finom, gyümölcstől a magvakon át az aszalványokkal ízesíthető panettone.

  16. 16.

    Római Spaghetti alla Carbonara

    Végére hagytunk egy krémesen lágy, római carbonarát, aminek senki sem tud ellenállni, legalább egyszer el kell, hogy készítsétek!

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!