15 tradicionális olasz fogás, amivel otthon is nyaralhatsz

Ha esetleg a tengerhez vágynánk, a pasták és pizzák otthonába, a festői és költői Olaszországba, de idén nyáron mégsem tudunk eljutni, ne csüggedjünk! Vigasztaljuk magunkat otthon Itália legfinomabb ízeivel.

Az olasz ételek képesek azonnal nyári hangulatot teremteni, bárhol is vagyunk épp. Nem kell ahhoz a lungomarén sétálnunk és a naplementét néznünk könnyes szemekkel, hogy elfogjon minket a dolce vita érzése: otthon, a kis konyhánkban is teremthetünk idilli környezetet. Csupán egy tál tészta, egy szelet pizza vagy bármilyen más olasz étel kell majd hozzá. No meg egy kis zene, egy pohár bor...

  1. 1.

    Pasta all'arrabbiata

  2. 2.

    Spenótos-kecskesajtos pappardelle

  3. 3.

    Tonhalsteak piccata szószban

  4. 4.

    Sonkás-sajtos calzone

  5. 5.

    Ricottás-spenótos cannelloni

  6. 6.

    Klasszikus bruschetta

  7. 7.

    Klasszikus Tortellini en Brodo

  8. 8.

    Olasz paradicsomos húsgombócok (Polpette al sugo)

  9. 9.

    Pasta e fagioli, az olaszok bablevese

  10. 10.

    Maradona kedvenc spagettije

  11. 11.

    Sütőben sült olasz fasírt marinara szósszal

  12. 12.

    Spaghetti alla Puttanesca

  13. 13.

    Caponata, a szicíliai padlizsánragu

  14. 14.

    Canderli – olasz gombócleves

  15. 15.

    Cukkinis-zöldspárgás strata (olasz kenyérrakottas)

További olasz ételek várnak rád itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...