A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem kutatói (is) megállapították, hogy az egyes olajos magvak, mint például a mandula, a kesudió vagy a dió rendszeres fogyasztása segíti a szív egészséges működését.
A kutatásukban 95 túlsúlyos embert vizsgáltak, akik 24 heten át olyan fogyókúrát követtek, melynek részeként naponta dióféléket vagy perecet kaptak.
Az olajos magkeverék elfogyasztása a résztvevőknél csökkentette a szívfrekvenciát, a pulzusszámot és a diasztolés vérnyomás értékét (azaz az artériákban lévő nyomást)
– összegezte a Házi Patika, a Healthline cikke alapján.
A kutatók azt javasolják, hogy fontold meg alaposan, milyen dióféléket választasz, hogy profitálhass remek hatásukból. Véleményük szerint a szárazon pörkölt, túlnyomórészt telítetlen zsírokat tartalmazó, natúr olajos magvak a legértékesebbek, a kísérletben résztvevők éppen ezért kesudiót, diót, mogyorót, mandulát, pekándiót, brazil diót, fenyőmagot, pisztáciát és makadámdiót kaptak.
Még több cikk a zöldségek jótékony hatásáról: