Olajos halból vacsorát? Igen!

Ha a kamrában alig árválkodik valami, a hűtő kong az ürességtől, nem túl sok ötlet marad, mit lehet összeütni pár konzervből, melyek talán még ott panganak a polcokon… olajos hal, nekem csak annyi maradt meg, hogy az oviban margarinos kenyérre adagolva, citrommal lecsurgatva kaptuk, s nem fogom tagadni, a mai napig imádom, ha vajas kenyérre kenve ehetem.

Paradicsomos makrélapástétom

Mr Smith saját ötlete alapján született ez a recept. Az unalmas konzerveket változatosabbá tudjuk így tenni. Juniornál "bejött" ez a finomság, ezért úgy gondolom, hogy más gyerkőc ...

Tonhalas tészta 8. - citrommal

Beszereztem innen-onnan pár finom hozzávalót. A tönkölybúzalisztből készült spirelli tészta isteni finom, és a bazsalikomos kockázott paradicsomban sem csalódtam. Már a trieszti ...

Halas burgonyagratin

A burgonyagratin a francia, az olasz és a spanyol konyha ételei között egyaránt megtalálható. A gratinálás mártással leöntött, jellemzően sajttal megszórt ételnek forró sütőben ...

Szóval az oviban tapasztaltakon túl rájöttem később, hogy egy csomó tésztás ételbe is felhasználhatom ezeket a nagyon kompakt alapanyagokat, tényleg bármilyen fűszerrel, zöldséggel összedobhatom, ízlés kérdése az egész. A legegyszerűbb pirítósra kenni bármilyen halkrémet, ezzel a hirtelen beállító barátokat is jóllakathatom, ha akarom: tonhalból a legjobb szerintem. Paradicsomosan vagy majonézzel (ebből érdemes jobb minőségűt venni), petrezselyemmel, korianderrel (ugye régi kedvencem), netán kevés olajjal könnyítve a textúrán, tényleg ötperces művelet.

A tonhal mára a konzervgyártás egyik topterméke, a nagyon olcsó változatokkal viszont vigyázz, mert a gyanúsan alacsony ár ebben az esetben silány minőséget is takar sokszor. A heringet tésztákhoz szintén használhatjuk, akár egyben is megsüthetjük: a citrom és a tárkony jó barátunk ezekben az esetekben. A szardíniából paszta, azaz szardellapaszta is készül a mediterrán vidékeken, szerencsére a kapribogyó ma már nálunk is simán hozzáférhető, így jó minőségű, eredetmegjelölésű olívaolaj segítségével gond nélkül összedobható.

Tonhalas farfalle

Tészta, tonhal és paradicsom mindig van otthon. Ez az egyik leggyorsabb receptem, amit imádnak a gyerekek és bármikor hajlandóak megenni. Természetesen más tésztával, pennével, fusillivel ...

Tipp

Sokan nem eszik amúgy a halakat, de így, ételbe csempészve talán még ők is könnyebben “elviselik”. A lényeg, hogy mindig öntsd le róla az olajat, fölöslegesen ne terheld plusz kalóriákkal az ételt, ráadásul olajban elúsztatni sem lenne jó az alapanyagokat.

Egyébként pedig ha valami puccosabbnak látszó ételt kellene kitalálni pár doboz olajos halból, akkor a rakottas most is jó opciónak tűnik: burgonyaszeletek tejszínes, halas szósszal nyakonöntve, újra burgonya, újra tejszín és tetejére esetleg sajt és sok-sok zöldfűszer.

Még több halas recept

És még ennél is több

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...