5 apró lépés, ami gyerekjátékká teszi az olajban sütést

Annak ellenére, hogy mennyire szeretjük a rántott ételeket, manapság próbáljuk minél többször megúszni az olajban sütés fröcskölős, bűzös, kellemetlen élményét. Persze a teljes elhagyás helyett jobb, ha megkönnyítjük a saját életünket pár trükkel.

Nem valószínű, hogy sok házi szakács akad, akinek az olajban sütés lenne az abszolút kedvenc konyhai eljárása, és ez teljesen érthető. A forró zsiradék fröcsköl, mindenhová lecsöpög, a szaga bekúszik még a bőrünk alá is, a lakásból pedig csak többnapos szellőztetés után hajlandó távozni. Mindeközben nekünk gyorsan és komoly odafigyeléssel kell alámeríteni, forgatni, kihalászni, lecsöpögtetni és melegen tartani, hogy minden falat tökéletesen, ropogósan és aranybarnán kerüljön az asztalra. Egy szó, mint száz, az olajban sütés nem kellemes, de talán minimálisan elviselhetőbbé tehetjük az „élményt” az alábbi tippekkel.

Nézd meg tippjeinket a galériában:

Az alábbi receptek már készülhetnek ilyen módon:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tanácsokat is fogadd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...