Okok, amiért megéri sokszor gombát enned

A gomba igazán megosztó alapanyag: valaki vagy szereti, vagy nem. Most eláruljuk, miért érdemes megbarátkoznod vele, és gyakran fogyasztanod.

A gomba egy rendkívüli alapanyag, mely sokféleképpen elkészíthető, és több okból is egészséges. Szóval, ha viszolyogsz is tőle, lehetséges, hogy érdemes még néhány próbát tenned, hiszen milliónyi előnye van, ha rendszeresen fogyasztasz gombát. Most a 3 legszuperebbet mutatjuk be!

Okok, amiért megéri sokszor gombát enned

Szuper D-vitaminforrás

A D-vitamin elengedhetetlen szervezetünk számára, a gomba pedig bőven tartalmazza. Egy 2015-ös kutatásból kiderült, hogy a gombában 100 grammonként 2,3 mikrogramm D-vitamin található, ami fedezi a napi beviteled 23 százalékát.

Szerencsére a gomba egész évben könnyen beszerezhető, így nem kell amiatt aggódnod, hogy keresgélned kell a boltok polcain.

Klasszik svéd gombasaláta

A svéd gombasaláta általában a szilveszteri bulik egyik sztárja, de miért ne lehetne az év bármely szakában elkészíteni? Pillanatok alatt elkészül, és rendkívül finom. Próbáljátok ...

Segít a vércukorszint szabályozásában

Egy másik kutatás igazolta, hogy a gomba rendkívüli szerepet játszik a glükózszint szabályozásában, azaz segít beállítani a helyes vércukorszintet. Eme tulajdonsága a mindennapokban is jól jön, de különösen akkor tudod nagyon jól kihasználni, ha fogyókúrázol, mert kalóriatartalma is nagyon alacsony, így bátran falatozhatod büntetlenül.

Immunerősítő

Ha ez nem lenne elég, a gomba az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó élelmiszer. Kiderült, hogy fogyasztásával csökkenthető az emlő- és prosztatarák két leggyakoribb fajtájának kialakulási esélye is. Az antioxidánsok ezen kívül hatásos gyulladáscsökkentők is.

Tárkonyos csirkeragu

A tárkonyos csirkeragulevest imádjuk, de miért ne készíthetnénk el főételként? Én pontosan ezt tettem. Köretként tésztát vagy rizst is kínálhatunk hozzá.

Forrásunk volt.


Finom alapanyagokat itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...