Az ok, ami miatt minden nap egyél tojást

Akár már napi egy darab is csökkentheti az egyik leggyakrabban előforduló betegség kialakulásának kockázatát.

Nem is kérdés, hogy a tojás az egyik legjobb reggeli alternatíva. Teljesen mindegy, hogy egy flancos eggs benedictet vagy egy egyszerű rántottát készítünk belőle. Ráadásul az egészségünket is támogatjuk vele, hiszen napi egy tojás elfogyasztásával csökkenhetjük a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Egy kínai professzor egy kilenc éven át tartó kutatás során jutott erre. A szakember 400 ezer embert vizsgált az említett időszak alatt, és összefüggéseket talált a napi tojásfogyasztás és az egészség között. Kiderült, hogy azok, akik naponta ettek tojást 18 százalékkal csökkentették a kardiovaszkuláris megbetegedésekre való hajlamukat - legalábbis azokhoz képest, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztottak ilyen ételeket.

Sok minden másra is jó

A rendszeres tojásfogyasztás abban is segít, hogy a tápanyagok könnyebben szívódjanak fel, hosszú ideig biztosítja a teltségérzetet, csökkenti a testsúlyt, javítja az emlékezőképességet és az agyi folyamatokat is, továbbá erősíti a látást is.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...