Ó igen: 11 házifagyi 100 kcal alatt!

Idén durván robbant be a kánikula, nálunk már most olyan meleg van, mint amilyen augusztusban szokott lenni. A túlélésre két ötletem van: egy hűs limonádé és egy csodás fagyi!

Nálunk a faluban van egy klasszikus, régimódi cukrászda porfagyival, és egy trendi, modern kávézó-cukrászda saját, változatos, kísérletezgető fagylaltkínálattal. Fagyitéren nálam egyértelműen az utóbbi a nyerő, bár rendszeres látogatása elég gyorsan apasztja a pénztárcát.

Finom fagylaltot otthon készíteni sem ördöngösség, válasszunk hozzá szezonális gyümölcsöt, joghurtot, tejszínt, citrusleveket, cukrot vagy édesítőszert. A masszát összeállítani semmiség, utána kell a türelem, míg fagylaltunk eléri a fagyasztóban a megfelelő állagot.

Ha nem szeretnénk, hogy a rendszeres fagyizás extra kilók formájában megjelenjen rajtunk, akkor válasszunk az alábbi 11, adagonként kevesebb, mint 100 kcal energiatartalmú fagylaltreceptből!

Olvastad már?

Top 15 klassz torta cukor nélkül

  1. 1.

    Pálcikás fagyi két hozzávalóból

  2. 2.

    Gyümölcskása pálcikákon

  3. 3.

    Lekváros joghurt jégkrém

  4. 4.

    Málnás-joghurtos pálcikás jégkrém

  5. 5.

    Cukormentes joghurtos-kókuszos áfonyás jégkrém

  6. 6.

    Mennyei cukormentes banános málnafagyi

  7. 7.

    Gyömbéres őszibarack sörbet

  8. 8.

    Joghurtos mangófagylalt

  9. 9.

    Céklás-étcsokoládés sorbet

  10. 10.

    Túrós-sárgadinnyés fagyitorony málnaöntettel

  11. 11.

    Cukormentes citrusos görögdinnye jégkrém

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...