Ő az a cukrász, aki drága cipőkkel és sütikkel foglalta le Párizst

Szereted a sütiket és a high fashion cipőket? Hát akkor ezt imádni fogod!

Tal Spiegel,a francia cukrász és designer iszonyat menő sütikreációkat kóstol. A desszertekhez pedig gondosan kiválasztja a cipőjét, de még a hozzáillő utcakövet is.

A „Desserted in Paris”elnevezésű projekt alkotójának sikerült összekötnie a kellemest a hasznossal, hiszen eddig mintegy 600 desszertet kóstolt meg szerte a világon. Instagramját pedig ma már több, mint 100 ezer ember követi.

„Egy kutatást csináltam a saját munkámhoz, és elkezdtem sütiket fotózni, amikor egyszer csak észrevettem, hogy az egyik süti passzol a cipőmhöz. A többi már történelem.” – mondta Tal.

További képekért kattints a képre!

Mielőtt azt hinnéd, hogy egy-egy desszert nem is létezik, a srác tök korrektül bejelöli rajta a cukrászdát, ahol vette, hogy a süti milyen ízű volt, és még azt is, hogy honnan van a cipője. Giorgio Brutini, Marc Jacobs, Jimmy Choo, Rivieras - csak néhány azok közül a cipőmárkák közül, amikben Spiegel fotózkodik; érdekelt is, hogy vajon mind az övé-e.

„Minden cipő, amit az oldalamon látsz, az bizony tényleg az enyém. Sosem számoltam meg őket, de ha tippelnem kéne, akkor olyan 150 – 180 darabot mondanék.” – válaszolta kérdésünkre Tal.

Azért, ha egy tucat desszertet végig kóstolsz, biztos találsz köztük kedvencet, vagy legalább is olyat, ami maradandó élményt okoz.

„Rengetek különleges desszertet kóstoltam már, de ami mostanában nagyon megfogott az ez a húsvéti süti volt.

Ha ez még nem lenne elég, akkor június 1-én jelenik meg Tal könyve a Desszertek Párizsban munkájáról.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...