Nyersen is rakott

Rakott krumpli nyers burgonyából? Na ne már! De igen!

Már több receptet sikerült egy jó ismerősömtől elsajátítanom, és itt megosztanom veletek, eddig mindegyiket szerettem, és itt is nagy sikere volt. De talán a mostani ötlete – és próbálkozásom - jött be igazán, olyannyira, hogy mostantól mindig így, és ami a legfontosabb, mindig én készítem. Ugyanis a rakott krumpli nálunk a férjem reszortja. Sőt, a rakott ételek általában. Amikor a rakott savanyú káposztát készítettem, és cikket is írtam róla, már akkor is panaszkodtam a rakott ételekre, mert hosszadalmas és sok előkészülést igényel az elkészítésük. Na de most!

Megtaláltam, vagyis tulajdonképpen felkínálták nekem a számomra is tökéletes rakott krumpli receptjét. A krumplit nem kell megfőzni, hanem nyersen a mandolinnal, vagyis gyaluval pillanatok alatt vékonyra kell csak szeletelni. Ráadásul ezzel az eszközzel tényleg gyorsan megy a szeletelés, az egyik kedvenc eszközöm a konyhában. Mellékszál: az enyém kerámiagyalu, és állítható a vastagsága, imádom. Épp most olvastam valahol egy cikket, ami arról szólt, hogy hogyan lehet úgy felturbózni egy átlagos otthoni konyhát, hogy profi szakácshoz is méltó legyen, és abban előkelő helyen szerepelt egy mandolin szeletelő. Szóval a nyers krumpli több szempontból is ideális. Azt látom, hogy mivel vékonyabbra szeleteljük a krumplit, és több is lesz belőle, kevesebbet használunk az egész ételhez. Ez nemcsak azért jó, mert kevesebbet kell hámozni (hát, a lustaság néha nagy úr), hanem mert egészségesebb is, hiszen jóval kevesebb szénhidrátot fogyasztunk. Az mondjuk igaz, hogy a nyers hozzávaló miatt jóval több tejfölt használunk, hogy legyen miben megfőnie a krumplinak, de például ha a férjem elkészítési módját nézzük, akkor nála a két nagy doboz tejföl főtt krumpli mellé is elfogyott néha.

Olvastad már?

A rómaiak tála

A Rakott krumpli nyers krumpliból receptjéért kattints a fotóra!

Olvastad már?

A kínai büfék sztárjai

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...