8 nyári konyhatrend, amiért egyszerűen odavagyunk és vissza

Mikor gondoltál utoljára arra, hogy új színt vinnél a konyhádba? Ha már nagyon régen, vagy nem is emlékszel, hogy mikor, akkor itt az ideje!

A nyár tökéletes alkalom arra, hogy véghezvigyük azokat a terveket, amiket régóta halogatunk. Ebből a nyolc konyhai dekorötletből ihletet meríthetünk, ha végre rászánjuk magunkat a sütés-főzés szinterének átalakítására.

Nézzük a nyári konyhatrendeket!

1. Merész szekrények

A fehér szekrény mindig a klasszikus konyhai dekoráció része lesz, hiszen letisztult és bármikor elérhető, ha nincs jobb ötletünk. Azonban nem ez az egyetlen szín, ami jól mutat a konyhában.

A merész árnyalatok is népszerűek, különösen a zöld és a kék változatai, amelyek a harmónia, a béke és a gazdagság érzését keltik bennünk, és segítenek megőrizni a konyha könnyed hangulatát.

Babakékben úszó frontok

2. Dekoratív tárolás kosarakkal

A szőtt kosarak tökéletesek a konyha díszítésére, mivel természetes anyagokból készültek, amelyek melegséget kölcsönöznek a szobának. Egyaránt nagyon jól mutatnak egy rusztikus parasztházban és a modern konyhákban is. Kiállíthatjuk őket nyitott polcokon, de használhatjuk őket a kamrában is.

Gyümölcsös tálak

3. Mutassuk meg gyönyörű edényeinket

Nem kell külön dekorációt vásárolnunk a konyhába, inkább használjuk a már meglévő, csodaszép tányérjainkat és edényeinket. Ezzel csökkentjük a rendetlenséget, és a leggyakrabban használt darabok mindig könnyen elérhetőek lesznek. Ahhoz viszont, hogy ez a trend a mi konyhánkban is működjön, érdemes átnéznünk a tálak stílusát és állapotát, hogy szép összképet kapjunk.

Dekoratív edények

4. Legyen a bor is dekoráció

Ha van egy tisztességes borgyűjteményünk, akkor ne csak arra várjunk, hogy megigyuk őket – használjuk dekorációnak. Tegyük az üvegeket egy olyan állványra, amelyet a falra rögzítünk, vagy a falhoz helyezünk. Ha szekrényben tároljuk őket, akkor üvegajtós bútorunk legyen, hogy jól láthassuk benne a bort. Ha LED-lámpákkal spékeljük meg a bortartót, akkor meg is van a konyhánk fókuszpontja és menő alaphangulata.

Bordekor

5. Nyitott polcok

A modern nyitott polcok több tárolóhelyet biztosítanak egy praktikusabb konyhához, ráadásul dekorációnak sem utolsók, hiszen kedvenc csecsebecséinket állíthatjuk ki rajtuk.

Pasztellben

6. Visszatér a csempés padlólap

A mintás csempe reneszánszát éli.  A konyhában a merész geometrikus minták a nyerők, lehetnek egy- vagy többszínűek is. A kézzel készített csempék a legideálisabbak, mert többféle irányzatot kombinálnak. Figyeljünk a méretükre is: ha túl kicsit választunk, a padló zsúfoltnak tűnhet, ha pedig túl nagyot, akkor nem fogjuk elérni a kívánt hatást.

Szürke konyha

7. Tapéta és matricák

Leheljünk életet a konyhánkba eltávolítható tapéta vagy matricák felragasztásával. Mindkét termék népszerű, mert egyszerűen felapplikálható és könnyen eltávolítható, ha változtatni akarunk rajta. Ráadásul a modern tapétákkal olyan megjelenést érhetünk el, amely festékkel nem lehetséges.

Mediterrán életérzés

8. Rend a lelke mindennek

Az egyik legnagyobb konyhai belsőépítészeti trend a minimalizmus, ami azt jelenti, hogy meg kell szabadulnunk a túl sok készüléktől. Persze senkit nem buzdítunk arra, hogy a jólműködő eszközeit kiselejtezze, de ha muszáj újat venni, akkor válasszunk multifunkciósat, ami kevesebb helyet foglal, mégis gyakrabban a hasznunkra lesz.

Rendszerezz!

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...