5 tipp, hogyan védd meg kisállatodat a nyári hőségtől

A tartósan meleg nyári napok nemcsak az emberek, de az állatok szervezetét is megviselik. Ilyenkor fokozottan kell figyelni rájuk is, hiszen sokkal inkább ki vannak szolgáltatva a melegnek, és akár életveszélyes állapotba is kerülhetnek. Listába szedtünk 5 olyan pontot, ami segít, hogyan védjük meg kiskedvencünket a nyári hőségtől.

A hőguta jelensége az állatokat is fenyegeti, ezért kell a forró napokon sokkal körültekintőbbnek lenni. A forró test, szapora légzés, levertség, nyálzás, kitágult pupillák, habzó orr és eszméletvesztés is utalhat hőgutára. A kutyákon és macskákon kívül a kisebb testű állatokra is oda kell figyelni, hálás lesz a tengerimalac, csincsilla és nyuszi is. Íme, 5 olyan módszer, amivel hűsebbé tehetjük házikedvencünk nyarát.

Források: 1., 2., 3.


Még több cikk kisállat témában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...