4 nyári gyümölcspár, amit eressz össze a kirobbanó ízekért

A nyári gyümölcsök önmagukban is a legfinomabb, legzamatosabb kategóriába tartoznak, mindent megtestesítenek, amit egy gyümölcsnek meg kell. Az alábbi párosítások pedig még tovább fokozzák az élményeket, érdemes őket megkóstolni.

Amikor elérhetőek a nyári gyümölcsök, nem szabad hezitálni, hanem addig kell őket enni és felhasználni, amíg csak lehet. Készülhetnek velük levesek, saláták, hideg desszertek és persze végtelen mennyiségű sütemény. Ha nemcsak önmagukban szeretnénk használni a nyári gyümölcsöket, akkor adjunk egy esélyt az alábbi fantasztikus kombinációknak, amelyektől biztosan minden ízlelőbimbónk énekelni fog.

4 nyári gyümölcspár, amit eressz össze a kirobbanó ízekért

Szeder+őszibarack

A nyár végén elérkező fekete bogyós és a szintén ilyenkor tetőző, lédús őszi igazán erős párost alkotnak. A szeder enyhe savassága kiegészíti az édes barackízt, ezáltal megszületik a tökéletesen friss, nyári harmónia.

Használhatjuk őket csak simán, nyersen, de sütve és főzve is. Csak ne főzzük teljesen szét a gyümölcsöket, mert akkor nem lesznek olyan erőteljesek az ízek.

Tovább fokozhatjuk a két ízt (és magát az ízkombinációt is) egy kis citromlével, mézzel és mentával. A gyümölcsök nagyon jól viselkednek egy kevert süteményben, piskótában vagy muffinban, de morzsasüteményt is készíthetünk velük.

Nagyon gyors gyümölcsös pite

Eredetileg almát kell tenni ebbe a pitébe, de nekem nem ízlett, mert túl száraz azzal. Azt terveztem, hogy fekete áfonyával sütöm meg. Belegondoltam, hogy beleharapok a sütibe, és a fogam ...

Zamatos szedres piskóta

A kertben érő hatalmas, zamatos fekete szederből készítettem el a hétvégi süteményünket. Jól harmonizált a szeder a vajas piskótával.

Sárgadinnye+lime

Egy igen izgalmas trükk vethető be abban az esetben, ha a dinnyénk valamiért ízetlenebb a kelleténél. A citromlé és limelé jobban beindítja a nyálelválasztást a szánkban (csakúgy, mint a só), ezért édesebbnek érezzük az amúgy szomorú dinnyét.

Ezen a vonalon elindulva bátran párosíthatjuk a citrust és a sárgadinnyét: gyümölcssalátában, vagy ha turmixot, hideg levest készítünk. Ha netán süteményt sütnénk a dinnyével (amit simán megtehetünk), akkor is adjunk a masszához vagy a gyümölcshöz pár facsarás lime-ot.

Szilva+sárgabarack

A két magyar kedvenc, a nyári-kora őszi nagyágyúk nemcsak külön-külön, de együtt is isteni ízeket produkálnak. Ha ettük már őket együtt nyersen, akkor talán értjük is, hogy mi a titok nyitja.

Süssünk pitét vagy rétest a gyümölcsökkel, esetleg főzzünk belőlük egy levest, az is kiváló választás. Dobjuk fel a kombinációt fahéjjal, vaníliával vagy egy kevés alkohollal (pl. rum).

Sárgabarackos pite

A süti apropója a saját termésű sárgabarack. Normális esetben 4-6 főnek is elegendő mennyiség, mi azonban a saját gyümölcs okozta nagy bodogságunkban egy délután alatt eltüntettük ...

Füge+alma

Ez a kettő már kifejezetten kora őszi hangulatot áraszt magából: amikor augusztus közepén megjelennek az első fügék, ugyanazzal a lendülettel elindul a fügés desszertek és ételek készítése is. Ezeket pedig nagyon jó ötlet feldobni a szintén őszies almával.

Nyersen felkerülhetnek egy sajttálra vagy más hideg előételtálra, esetleg szerepelhetnek salátában is, zöld levelesekkel, magvakkal. Ha azonban inkább az édes vonalat szeretnénk követni, akkor tegyük őket pitébe.

Impozáns sajttál

A sajttál kitűnő vendégek fogadására, baráti iszogatásokra vagy akár nagyszabású vacsorákra is tökéletes. Gyorsan és könnyedén elkészíthető, változatosan összeállítható. ...

Fügés-ricottás leveles pite

Nem szégyen az, ha az embernek nincs kedve vagy ideje tésztát gyúrni, igenis nagyon praktikus dolog az előre gyártott tészta – ehhez a recepthez pedig tökéletes is. Íme a mi végtelenül ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több fantasztikus íz vár rád itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...