Ebben tér el a nyári cékla a télitől

Mivel a cékla egy egész évben elérhető zöldség, ezért nyilván van különbség a frissen szedett és a hónapokig tárolt gyökérzöldségek között. Nézzük, pontosan miben térnek el!

Lehet, hogy eddig nem figyeltük meg, azonban vannak bizonyos eltérések a téli és a nyári cékla tulajdonságaiban: a színük, állaguk, héjuk vastagsága, sőt, a főzési idejük sem egyezik. Persze ugyanúgy készíthetünk mindkettőből borscs levest vagy céklás hummuszt, esetleg savanyúságot – csupán néhány apróságra kell majd odafigyelnünk, hogy mind az öreg, téli és a friss, nyári céklával tökéletes végeredményhez jussunk.

Nézd meg galériánkban a céklák eltéréseit:

Csupa (nyári vagy téli, mindegy) céklás recept vár:

Céklás vegán fasírt

Kevés főtt rizsből és pár enyhén aszott héjától megszabadított, fehér-rózsaszín-cirmos céklából készült ez a rögtönzött, maradékmentő fasírt. Frissen bekeverve és sülve is ...

Habos-céklás csokitorta

Csokis brownie-szerű alaptésztára egy sütés nélküli fehércsokis céklahabot álmodtam meg, amihez céklaszirupot készítettem, ezzel és még sok más finomsággal díszítettem az ...

Céklahummusz fehérbabbal

Minden hummusz alapja a csicseriborsó, itt mégsem ezt használtam. Helyette ultra krémes fehérbabbal habosítottam a sütőben, héjában sült, majd hámozott céklát. Innentől minden a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a nyári tippeket, tanácsokat is fogadd meg:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...