Nyaralás előtti búcsúételek

Mielőtt külföldi túrára indulunk, érdemes a hazai ízekben elmélyülni kicsit, hogy legyen majd mire áhítozni a második héten és a hazafelé vezető úton.

Gombát a pörköltbe!

Gombás paprikás csirke

A paprikás csirke az egyik legjobb magyar étel. Ha gombát is főzünk bele, akkor meg egyszerűen zseniális. Kisfiam nemtetszését fejezte ki, amikor megtudta, hogy gomba is kerül a szószba. Mondanom sem kell, négyszer szedett magának, sőt a maradékot is befalta később. A „kalapos vendégről” pedig egyáltalán nem tett semmilyen említést.

Így szeretik a gyerekek a pörköltet >>

Gombás paprikás csirke

Házi nokedli nélkül viszont a paprikás csirke sem lenne az igazi, úgyhogy tonnaszám gyártom mellé. Ha megmaradna sem esünk kétségbe, hiszen csak ráütünk pár tojást és kész a könnyű vacsora. Friss fejes salátáért küldtem el a férjem, ám három zöldségesnél is hiába próbálkozott beszerezni, tehát uborkasaláta lett a csirke kísérője.

Gyerekzsúrok sztárételei >>

Töltött paprika

A töltött paprikát soha nem lehet megunni. Ilyenkor nyáron nagy adagban érdemes készíteni, több napig eláll és melegítve, ha lehet, még finomabb. Kiskoromban csak a tölteléket voltam hajlandó megenni, ma már semmi pénzért nem adnám oda senkinek a paprikámat!

A töltött paprika hozzávalói

Nagymamám receptjét csak részben módosítottam. Sertéshús helyett pulykával készítem és zellerlevéllel fűszerezem a tölteléket. Krumplit nem főzök mellé, hiszen van benne elegendő rizs. A sok-sok paradicsomszószra helyezem a hangsúlyt, hogy az utolsó gombóchoz is elegendő szósz maradjon.

Töltött paprika pulykából

Majdnem szalonnás tojásrántotta

Nagyon korán indulunk, reggelire már nem lesz időnk, pedig egy jó szalonnás tojásrántottával indítani a napot, az már valami! Helyette szendvicseket gyártottam, mindenkinek a saját ízlése szerint. A csomagba alma és banán is került. A szendvicsek kenése közben pedig arra gondoltam: de jó, hogy már ilyen nagyok, mindenki cipelheti a saját elemózsiás zacsiját!

Piknik a gyerekekkel >>

Csirkés szendvics

Angliában dolgoztam úgy 8 hónapig egy teaházban. Ott voltak ilyen szendvicsek. Nekem mind közül a csirkés volt a kedvencem, ezért ezt gyakran eszem itthon is.

Jövő héten az újonnan megismert spanyol ízekről írok, addig is készítsünk hazait. Paprikás csirkét vagy töltött paprikát, az mindegy, a fő, hogy mindenki kedvét lelje benne!

Mit együnk a strandon? >>

Gréti

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...