12 nyári saláta, ami felfrissít a hőség közepette

Nyáron, a nagy melegben próbáljuk hűteni magunkat, ahogy csak tudjuk. Ám mégsem használunk ki minden lehetőséget: a hideg italokon és leveseken, jeges desszerteken túl hűsölhetünk nyári salátákkal is. Például az alábbi receptek egyikével.

Milyen tulajdonságai vannak egy nyári salátának? Nos, mindenek előtt frissnek és üdítőnek kell lennie: szóval csak semmi majonéz, semmi nehézkes öntet vagy alapanyag. Másodszor idényzöldségek és -gyümölcsök egész hadát kell felsorakoztatnia: így lesz a lehető legüdébb, legnapfényesebb a köret. Alant, a listában csupa ilyen nyári saláta található, válogassunk kedvünkre, hűtsük magunkat le velük!

  1. 1.

    Gerslisaláta nektarinnal és mentával

  2. 2.

    Kuszkusz saláta

  3. 3.

    Sült paprika fetával

  4. 4.

    Mexikói bulgursaláta

  5. 5.

    Sáfrányos-zöldséges bulgur

  6. 6.

    Hárommagos vitaminsaláta

  7. 7.

    Színes keleties paprikás hagymasaláta

  8. 8.

    Izraeli saláta Glasertől

  9. 9.

    Mangó salsa Glaser konyhájából

  10. 10.

    Gombás bulgursaláta

  11. 11.

    Mentás mangó salsa

  12. 12.

    Tarka csicseriborsó-saláta

Még több nyári saláta vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...