Tippjeink:
- Amikor elkészül a szörp, az adagokat inkább porciózd kisebb üvegekbe, hogy ajándékba is tudjadni belőle, ha szeretnél.
- Amennyiben lehetőség van rá, inkább te magad szeddés szárítsd le a levendulát.
- Használat előtt az üvegeket, amikbe a szörp kerül, mindenképp sterilizáld.
És akkor a szörp!
Hozzávalók:
- 1 csésze fehér cukor
- 1 csésze víz
- 1 evőkanál szárított levendula VAGY 2 evőkanál friss levendulavirág
Elkészítés:
És hogy mire használhatod?
- Készíts belőle isteni finom házi limonádét.
- Lehetbelőle gyógynövénykoktél is.
- Keverj pár cseppet belőlea reggeli lattédhozédesítőszerként.
- Ha valami különleges édességre vágysz, akkor használd fel sütemények elkészítéséhez. A citromtortához pár csepp levendulaszörp például igazi telitalálat.
- Használd szirupok alternatívájaként, öntsd nyakon a palacsintát vagy a gofrit juharszirup helyett egy kis levendulaszörppel!