A nyár igazi sztárja: így készítsd el könnyedén a házi levendulaszörpöd

Sosem próbáltad? Vagy új receptet keresel házi levendulaszörp elkészítéséhez? Akkor a lehető legjobb helyen vagy! 

A levendula közismerten nyugtató hatású növény, de nemcsak teát, hanem isteni szörpöt is készíthetsz belőle. Ráadásul a házilag elkészített levendulaszörp remek nyári hűsítő limonádéhoz, édességek mellé, sőt, pár csepp a kávédat is megbolondítja.
Most egy egyszerű, gyorsan elkészíthető szörp receptjét hoztuk el nektek.

Tippjeink:

  • Amikor elkészül a szörp, az adagokat inkább porciózd kisebb üvegekbe, hogy ajándékba is tudjadni belőle, ha szeretnél.
  • Amennyiben lehetőség van rá, inkább te magad szeddés szárítsd le a levendulát.
  • Használat előtt az üvegeket, amikbe a szörp kerül, mindenképp sterilizáld.

És akkor a szörp!

Hozzávalók:

  • 1 csésze fehér cukor
  • 1 csésze víz
  • 1 evőkanál szárított levendula VAGY 2 evőkanál friss levendulavirág

Elkészítés:

Minden hozzávalót tegyél egy edénybe, és forrald fel.
Keverd folyamatosan, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyd egy percig forrni, majd vedd le a tűzhelyről.
Hagyd állni 30 percig, majd szűrd át az üvegekbe. Ennyi az egész.

És hogy mire használhatod?

  • Készíts belőle isteni finom házi limonádét.
  • Lehetbelőle gyógynövénykoktél is.
  • Keverj pár cseppet belőlea reggeli lattédhozédesítőszerként.
  • Ha valami különleges édességre vágysz, akkor használd fel sütemények elkészítéséhez. A citromtortához pár csepp levendulaszörp például igazi telitalálat.
  • Használd szirupok alternatívájaként, öntsd nyakon a palacsintát vagy a gofrit juharszirup helyett egy kis levendulaszörppel!

via makinglemonadeblog

Címlapról ajánljuk

További cikkek