A banánkenyérnek már a neve hallatán és összefut a nyál a szánkban, és nyúlunk a hűtőbe valami édességért. Készítsd el magad, hidd el, ez a recept valóban gyors,könnyű és ráadásul olcsó is! Mi még a kánikulában is nekiállnánk. Ráadásul a "szerző" Nutellával ajánlja - szerintünk nem téved!
Hozzávalók:
1 tojás
2-3 érett banán
1/2 bögre cukor (lehet nyírfacukor vagy eritrit is!) (1 bögre=2,5dl)
1/4 bögre vaj
1 ek. sütőpor
1 ek. szódabikarbóna
másfél bögre finomliszt
fahéj, vanília
csipet só
1/4 bögre aprított dió
Elkészítés:
1. keverd össze a cukrot, a vajat és a tojást és a vaníliamagot vagy aromát (esetleg vaníliás cukrot)
2. egy tálban keverd össze a száraz összetevőket, azaz a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat és a pici sót
3. a száraz keveréket add az előbbi tojásoshoz, és keverd bele a villával összepasszírozott banánt is
4. a homogén masszához még keverd hozzá a diót is
5 előmelegített sütőben 20 fokon 30-40- perc alatt kész!
Ha NUTELLÁVAL megkened, nem lesz rosszabb!
A Ti hasonló receptjeitek: