Nemrégiben derült ki, hogy érkezik a Nutella vegán változata a Ferrerótól, melynek összetevői teljes mértékben növényi alapúak, mégis maximális Nutella-élményt nyújt. Első körben Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Belgiumban került a boltok polcaira, de a cég tervezi, hogy más európai országokban is megvásárolható lesz majd. Szerencsénkre az egyik szerkesztőségi tag éppen Olaszországban töltötte a hétvégét, ahol sikerült beszereznie a Nutella vegán változatát.
A vegán Nutellában a tejet olyan összetevőkkel helyettesítik, mint a csicseriborsó és a rizsszirup, emellett persze elengedhetetlen belőle a pörkölt mogyoró és a kakaó. Az új termék 350 grammos, és újrahasznosítható, zöld tetővel ellátott üvegben kerül forgalomba.
Nézzük, hogyan ízlett a szerkesztőségünknek a vegán Nutella:
„Az volt a furcsa, hogy az első kóstolásnál megcsapott az a klasszikus "olcsó mogyorókrémes, műaroma", de a másodiknál már bekapcsolt a jól ismert Nutella-íz. Én sajnos érzek különbséget, bár nem tudnám pontosan meghatározni, miben. Illetve az állagot is enyhén szemcsésebbnek érzem. Ettől függetlenül szuper, hogy akad alternatíva azoknak is, akik eddig nem ehették a mogyorókrémet" – mondta Beni.
Nem tudnék különbséget tenni a normál és a vegán változat között, nekem teljes a nagybetűs Nutella-élmény
– vélekedett Lilla.
Viki is hasonlóan gondolkodott: „Nagyon krémes és lágy a sima változathoz képest, ez tűnik fel elsőként, illata ugyanaz, mint a nem vegán társának. Hozza a "csokis ízt", plusz pont, hogy egyáltalán nem érzem olyan töménynek! Féltem, hogy "mű" lesz, de kifejezetten ízlik, elég mogyorós az utóíze is."
Képek: Lakos Benedek/Nosalty
Hírek, érdekességek, újdonságok: