Novemberi kedvenceink

Az elkövetkezendőkben minden hónap elején megosztjuk veletek az aktuális havi kedvenceinket. Recepteket, amiket szívesen készítünk, alapanyagokat, amikből szívesen dolgozunk.

Gréti

Lecsó libamájjal

Egyszerűen nem tudom megunni a lecsót. Simán, magában sok-sok hagymával nagyszerű, mondjuk a nyár végén. Tojással, kolbásszal, bármikor, akár reggelire is. Csirkével vagy franciásan, azaz cukkinivel és padlizsánnal könnyű vacsorának. Magyaros étteremben "bélszín Budapest módra" formájában, ami egy szelet a marha legfenségesebbjéből lecsóágyon. Libamájjal pedig ebből a hétköznapi ételből egy igazán előkelő fogást varázsolhatunk, sőt, arról se feledkezzünk meg, hogy jönnek a hűvösebb esték, szükségünk lesz némi kalóriára!

Cukkínis lecsó 2.

Nagyon fontosnak tartom a friss alapanyagok beszerzését, természetesen nem mindenkinek adatott meg a kiskert, épp ezért, a piacról vásárolóknak a figyelmébe ajánlom a megfelelő ...


Nora Palmer

Rókagomba

Ha ősz akkor gomba! Persze nem rántva vagy pörköltnek, hanem egy jó kis rizottóba. Mindegy, hogy laska, vargánya, csiperke vagy rókagomba, a lényeg, hogy jó sok legyen! A gombák számtalan fűszerrel alkotnak szuper párost - legyen az akár bors, petrezselyem, sáfrány, kakukkfű, szerecsendió, bármelyik tökéletes hozzá. Szerintem megunhatatlan.

Erdei gombás rizottó

Gyönyörűséges látvány fogadott szombaton a piacon: nagy kupacokban álló, különféle, finomabbnál-finomabb erdei gombák. Került a kosaramba galambgomba, vargánya, és rókagomba ...

Rókagombás rizottó

Hűtőpakolászás közben találtam egy csomag rókagombát. Naná, hogy elkészítettem ezt a finom, illatos, krémes  rizottót belőle.

Pirítottgombás-rizottó

A rizottó az egyik legjobb és legegyszerűbb olasz eredetű rizsétel. Készíthetjük bármilyen zöldséggel vagy hússal; ezernyi íz és kombináció létezik. Én most gombával készítettem, ...


Szikszai Anna

Hagymaleves

A hideg, téli esték beköszöntével nálam eljön a forró levesek időszaka is. Nem csupán a testünket, hanem a lelkünket is melengető fogások ezek. Az egyik kedvencem a hagymaleves, amelynek az elkészítése általában egy egész estés program. Olyankor francia sanzonokat hallgatok, száraz fehérbort kortyolgatok és kikapcsolódom. Semmi rohanás, semmi stressz, nem csak úgy összecsapom a vacsorát, hanem egy külön programmá változik az elkészítése. Bevallom, az eredeti változatot nem kedvelem igazán, de most, hogy Párizsban is belekóstoltam, talán teszek egy kísérletet vele. Én általában többféle hagymával készítem, tejszínnel, zsíros sajttal és jó fehérborral, amit akár főzés közben is fogyaszthatunk.

Póréhagyma krémleves 1.

Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt. A kedvencem zellerből készül, de szoktam fehérrépából, sütőtökből, brokkoliból is csinálni, ezúttal a póréhagyma volt a kiszemelt ...

Francia hagymaleves

Miért éppen francia hagymalevest főzzünk ma? Hamar elkészül, sokféle ételhez passzol, és a hozzávalók általában fellelhetők otthon. Ildikó makói hagymalevese után szabadon…

Francia hagymaleves 2. - Smithéknél

Mivel éppen a 100. receptünknél tartunk, úgy gondoltuk, megosztjuk Veletek a "mi" hagymalevesünket. Tudjuk, több is van már fenn az oldalon, de ennek a változatnak van egy kis apropója. ...


ízHUSZÁR

Gyümölcskenyér rozéban párolt körtével

Kicsit vártam már, hogy vége legyen a nyárnak, legalábbis ami a gyümölcskínálatot illeti. Mostanra már igen olcsón juthatunk hozzá az almához, vagy éppenséggel az egyik nagy kedvencemhez, a körtéhez. Ez utóbbiból nemrégiben egy gyümölcskenyeret sütöttem, amihez a kicsumázott körtéket fűszeres rozéborban pároltam meg. A tésztába került egy kevés őrölt mandula és a vaníliarúd kikapargatott belseje. Még most is összefut a nyál a számban, ahogy ezek a sorokat írom, annyira jó lett! Próbáljátok ki Ti is! Akár sós köntösben is tökéletes kísérő lehet, mondjuk kevés krémsajttal megkent leveles tésztán, kéksajttal, esetleg dióval megszórva. Döntsetek bárhogyan is, biztosan nem fogtok csalódni!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...