Minden, amit a felvágottak vásárlásáról tudni érdemes – Dr. Némedi Erzsébet élelmiszermérnökkel beszélgettünk

A minőségi élelmiszerek vásárlásához nekünk, fogyasztóknak is nyitott szemmel kell járnunk, legyen szó akár felvágottakról, akár más típusú élelmiszerekről, a címkéken található leírásokat nekünk is érdemes értelmeznünk ahhoz, hogy a lehető legfinomabb és legjobb minőségű étel kerüljön az asztalra. (x)

Hogyan érdemes felvágottakat választani a boltokban, és miért ajánlott minden esetben elolvasni az élelmiszerek hátulján található címkéket – többek között erről és a húsipar jövőjéről beszélgettünk a Gallio és a Nosalty közös podcastműsorában Dr. Némedi Erzsébet élelmiszermérnökkel.

A szakértő szerint érdemes a fogyasztóknak is kérdeznie, utánajárnia annak, mit is jelentenek pontosan a címkéken látható leírások: nem feltétlenül kell tartanunk az alapanyagok közt található E-kódoktól, azok ugyanis sok esetben természetes összetevőket tartalmazó adalékanyagok vagy éppen vitaminok, ahogy pedig minden esetben, a felvágottak esetében is a mértékkel való fogyasztás lehet a kulcsszó.

Dr. Némedi Erzsébet szerint a jövő telis-tele van új lehetőségekkel az élelmiszeripart illetően, ma pedig már egyre több olyan húsipari cég létezik, amely teljes körű képet szeretne mutatni a fogyasztóknak tevékenységéről és arról, hogyan jut el a termőföldtől az asztalig egy-egy élelmiszer.

A podcast és a cikk támogatója a Gallicoop, a glutén-, színezék- és laktózmentes Gallio felvágottak gyártója.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...