Hogyan érdemes felvágottakat választani a boltokban, és miért ajánlott minden esetben elolvasni az élelmiszerek hátulján található címkéket – többek között erről és a húsipar jövőjéről beszélgettünk a Gallio és a Nosalty közös podcastműsorában Dr. Némedi Erzsébet élelmiszermérnökkel.
A szakértő szerint érdemes a fogyasztóknak is kérdeznie, utánajárnia annak, mit is jelentenek pontosan a címkéken látható leírások: nem feltétlenül kell tartanunk az alapanyagok közt található E-kódoktól, azok ugyanis sok esetben természetes összetevőket tartalmazó adalékanyagok vagy éppen vitaminok, ahogy pedig minden esetben, a felvágottak esetében is a mértékkel való fogyasztás lehet a kulcsszó.
Dr. Némedi Erzsébet szerint a jövő telis-tele van új lehetőségekkel az élelmiszeripart illetően, ma pedig már egyre több olyan húsipari cég létezik, amely teljes körű képet szeretne mutatni a fogyasztóknak tevékenységéről és arról, hogyan jut el a termőföldtől az asztalig egy-egy élelmiszer.