„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a legtöbb háziasszony a sarki boltban megveheti” – a Nosalty Főzőklub júniusi arca Judit69 nevű hobbiszakácsunk

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal. Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Baloghné Kele Juditot, azaz Judit69-et!

Fogadjátok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Baloghné Kele Juditot, azaz Judit69-et!

Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?

1989 óta főzök rendszeresen, amikor ugyanis férjhez mentem, külön konyhám lett. Aztán jöttek a gyerekek, ezért is fontos volt, hogy mindig friss étel kerüljön az asztalra. Azóta a főzés, de még inkább a sütés a szenvedélyemmé vált, és a mindennapjaim meghatározója.

Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?

Mivel a Nosalty az egyik legnagyobb receptmegosztó oldal, a cél az volt, hogy a blogomon kívül minél több emberhez eljussanak a receptjeim.

Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?

Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a legtöbb háziasszony a sarki boltban megveheti, de igen közel áll hozzám az olasz konyha, hiszen nagyon sok időt töltöttem el a mediterrán országban.

Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?

Az elvem az, hogy ha nem sikerül egy-egy étel vagy sütemény, ne adjuk fel, próbálkozzunk vele többször.

Mit hallgatsz főzés közben?

Általában az aktuális rádióműsort szoktam hallgatni, de a csendet jobban szeretem.

Melyik híres séf, szakács a példaképed?

Bede Róbert és Széll Tamás a két kedvenc szakácsom.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

A hűtőmben mindig van valamilyen sajtféle, paradicsomszósz, olajbogyó, sonka, kész besamel, pesto, ricotta.

A mediterrán húsgombócos ragu receptjéért kattints IDE!

Étel, amit soha nem eszel meg?

Általában mindenevő vagyok, de a bogarakat, ízeltlábúakat, csúszó-mászó állatokat soha nem enném meg.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Én egy olasz pizza lennék, mivel kötődöm az országhoz, és sokfélét is kóstoltam belőle.

Közért, hipermarket vagy piac?

Általában mindháromban vásárolok, de a a helyi piac a kedvencem.

Kedvenc éttermed?

Nagyon ritkán járunk étterembe, inkább a bisztrókat szeretjük pl. a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró az egyik törzshelyünk.

Életed gasztroélménye?

Az életem gasztroélménye 9 db kisebb szakácskönyv kiadása.

Kedvenc mondás a konyhában?

Kedvenc mottóm, ami a blogom mottója is egyben: Egyszerű étkek – nagyszerű ízek.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Szeretem az ételekhez előre elkészíteni pl. az alaplevet, besamel mártást, szuvidált húsokat, zöldségeket. Sütikhez a vajas illetve főtt krémeket, alap linzertésztákat begyúrni. Kertemben sok fűszernövényt nevelek, ezeket télire leszárítani.

A joghurtos-citromos túrótorta receptjét ITT találod!

Recept, amit álmodból is?

Egy piskótareceptet bármikor, mérés nélkül is.

Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?

Nagyon sok szakács és étel/süti van a Nosaltyn, szinte mind kedvenc.

Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?

Még kicsik voltak a gyerekek, a velük készített mézeskalács vagy sütögetés nagy-nagy élmény volt. Mára már felnőttek, kirepültek a családi fészekből, és alig várom, hogy majd a leendő unokáimmal mindezt átéljem.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Baloghné Kele Judit


Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...