Nosalty Adventi Kalendárium – December 24. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December huszonnegyedikén készíts karácsonyi asztaldíszt!

A karácsonyi készülődés legutolsó napjára remélhetőleg már csak lazább konyhai manőverek kerülnek, esetleg a vacsora könnyebb elemeit készítjük ma. Ha ilyen szerencsénk van, és viszonylag kiegyensúlyozott a huszonnegyedikénk, akkor fordítsunk egy kis időt az asztalunk kicsinosítására. Tervezzünk meg valamilyen asztaldíszt, ami nem lopja el a rivaldafényt az oda kerülő ételek elől, mégis épp annyit hozzátesz a látványhoz, hogy a vacsora több lesz egyszerű étkezésnél.

Készítsünk ünnepi asztaldíszt

Így az utolsó napon már nem is tudnánk boltba menni kellékekért, ha esetleg korábban megfeledkeztünk a dologról, de ez nem is feltétlenül szükséges. Otthoni tárgyakból, főleg természetes dekorációk felhasználásával oldhatjuk meg a legszebben az asztal közepének felcicomázását.

Néhány dolog, amit felhasználhatunk az asztalon:

  • fenyő- és más fák ágai
  • bogyós gallyak
  • termések, magvak, tobozok
  • gyümölcsök
  • egész fűszerek
  • szalagok, kisebb díszek
  • dekoratív hétköznapi tárgyak

Az asztaldísz megtervezésekor pedig vegyük figyelembe a következő dolgokat:

  • az asztalunk méretét és alakját
  • a vendégek számát és a teríték mennyiségét
  • az edények, tányérok és textilek színét

Érdemes kevesebb dolgot az asztalra tenni, semmiképp se zsúfoljuk túl a felületet, hiszen utána nem fog felférni majd az étel, ami mégiscsak a vacsora lényege. Inkább a szelíd és szolid, természetes dekorban bízzunk, hiszen az úgyis csak kiegészítés, nem a fő attrakció.

Ha készen állunk mindennel, és már csak a terítés van hátra, töltsünk el néhány meditatív, nyugalmas percet a vacsora zsivaja előtt, terítsünk meg szépen és gondosan, élvezzük a saját munkánk gyümölcsét, a gyönyörűen feldíszített, ünnepi asztalt. Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...