Nosalty Adventi Kalendárium – December 23. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December huszonharmadikán készíts kreatív névtáblákat az ünnepi asztalra!

Egyre fogynak a napok, lassan észbe kaphatunk, hogy „de hát holnap már 24-e van!”. De pánikra semmi ok, biztos mindenki már nagyon jól áll az ajándékokkal, süteményekkel, díszekkel és minden mással. Itt az ideje kicsit a hangulatos dekorációra, az apró, hangulatos kiegészítőkre gondolni. Ugyan lehet, hogy elsőre haszontalan flancolásnak tűnik, de higgyük el, a figyelmesség és az apró örömök szerzése mindig megéri. Kézműveskedjünk hát egy kicsit, készítsünk névtáblákat!

Készítsünk kreatív névkártyákat az asztalra

A névtábla egy igen hangulatos kiegészítője lehet a karácsonyi asztalnak, egy kis játékos formalitást csempészhetünk a meghitt esti étkezésbe. Persze, ha csak ketten vagy hárman vagyunk, készíthetünk más, személyre szóló dekorációt is, amivel meglepetést okozhatunk az asztalt körülülőknek.

Használjuk fel a következő kreatív ötleteket a táblákhoz:

  • szalvétára kötött apró papíros
  • pohárba ejtett kis tábla
  • gyümölcsbe szúrt cédula
  • tobozba vagy más termésbe helyezett névtábla
  • hajtogatott cetli
  • ehető tábla kekszből

A vacsora előtt helyezzük el gondosan a táblákat, majd keressük a meglepetést a leülők arcán, esetleg figyeljük a beosztásból kialakuló káoszt és önkényes helycseréket: ugye, hogy megéri ültetni?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...