Nosalty Adventi Kalendárium – December 23. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December huszonharmadikán készíts kreatív névtáblákat az ünnepi asztalra!

Egyre fogynak a napok, lassan észbe kaphatunk, hogy „de hát holnap már 24-e van!”. De pánikra semmi ok, biztos mindenki már nagyon jól áll az ajándékokkal, süteményekkel, díszekkel és minden mással. Itt az ideje kicsit a hangulatos dekorációra, az apró, hangulatos kiegészítőkre gondolni. Ugyan lehet, hogy elsőre haszontalan flancolásnak tűnik, de higgyük el, a figyelmesség és az apró örömök szerzése mindig megéri. Kézműveskedjünk hát egy kicsit, készítsünk névtáblákat!

Készítsünk kreatív névkártyákat az asztalra

A névtábla egy igen hangulatos kiegészítője lehet a karácsonyi asztalnak, egy kis játékos formalitást csempészhetünk a meghitt esti étkezésbe. Persze, ha csak ketten vagy hárman vagyunk, készíthetünk más, személyre szóló dekorációt is, amivel meglepetést okozhatunk az asztalt körülülőknek.

Használjuk fel a következő kreatív ötleteket a táblákhoz:

  • szalvétára kötött apró papíros
  • pohárba ejtett kis tábla
  • gyümölcsbe szúrt cédula
  • tobozba vagy más termésbe helyezett névtábla
  • hajtogatott cetli
  • ehető tábla kekszből

A vacsora előtt helyezzük el gondosan a táblákat, majd keressük a meglepetést a leülők arcán, esetleg figyeljük a beosztásból kialakuló káoszt és önkényes helycseréket: ugye, hogy megéri ültetni?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...