Nosalty Adventi Kalendárium – December 21. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December huszonegyedikén készíts ehető karácsonyfadíszeket!

Közeleg a 24-e, sokan talán már a fát is beszerezték, és gondosan nekitámasztották a kerti sufninak vagy az erkély korlátjának. Ha ez így van, akkor ideje elgondolkozni a karácsonyfadíszek témáján. Szeretnénk idén is ugyanazokat felaggatni, amiket tavaly és az előtte lévő összes évben? Szeretnénk újítani egy kicsit? Netán szeretnénk ehető karácsonyfadíszeket alkotni? Ha a legutolsó kérdésre igen volt a válasz, akkor ez a mai kalendáriumi ajándék épp nekünk szól.

Készíts ehető karácsonyfadíszeket

Az ehető díszek rengeteg előnye

De miért válaszuk idén az ehető díszeket? Következzen egy többé-kevésbé minden érvet kimerítő lista:

  1. az ehető díszek különlegesek, olyanra formáljuk az összeset, amilyenre csak akarjuk
  2. az egész család/baráti társaság/rokonság/lakóközösség részt vehet az alkotásban
  3. a díszek ehetők, így használat után akár meg is ehetjük őket
  4. nem kell újabb és újabb gömbökre, csengőkre, girlandokra és más dolgokra költeni
  5. az ilyen díszítés egy fokkal fenntarthatóbb is
  6. azt mondtuk már, hogy A DÍSZEK EHETŐK?

Mi kerüljön a fára?

A klasszikus mézeskalácstól és szaloncukortól elindulva, engedjük szabadjára a képzeletünket. Aggassuk tele a fát kisebb méretű gyümölcsökkel (akár zöldségekkel), ehető termésekkel, cukrokkal vagy más apró édességekkel.

De kerülhet az ágakra bármi más, amit kidob a kreatív elménk, és amit szívesen látnánk a fán, majd még szívesebben ennénk le az ágakról az éj leple alatt. Érdemes azért olyan dolgokat választani, amelyek kibírnak egy-két napot. Természetesen más jellegű díszek is szerepelhetnek a fán, hogy ne maradjon szegény csupaszon a díszek levadászása után.

Chilis-csokis szaloncukor

Idén saját gyártású szaloncukrok kerülnek a fa alá egy szép kínálótálban. Próbáljátok ki ti is ezt a finomságot! Akár év közben is elkészíthetitek és bonbonként ...

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni, hogy aztán ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...