December huszonegyedikén készíts ehető karácsonyfadíszeket!
Közeleg a 24-e, sokan talán már a fát is beszerezték, és gondosan nekitámasztották a kerti sufninak vagy az erkély korlátjának. Ha ez így van, akkor ideje elgondolkozni a karácsonyfadíszek témáján. Szeretnénk idén is ugyanazokat felaggatni, amiket tavaly és az előtte lévő összes évben? Szeretnénk újítani egy kicsit? Netán szeretnénk ehető karácsonyfadíszeket alkotni? Ha a legutolsó kérdésre igen volt a válasz, akkor ez a mai kalendáriumi ajándék épp nekünk szól.
Az ehető díszek rengeteg előnye
De miért válaszuk idén az ehető díszeket? Következzen egy többé-kevésbé minden érvet kimerítő lista:
- az ehető díszek különlegesek, olyanra formáljuk az összeset, amilyenre csak akarjuk
- az egész család/baráti társaság/rokonság/lakóközösség részt vehet az alkotásban
- a díszek ehetők, így használat után akár meg is ehetjük őket
- nem kell újabb és újabb gömbökre, csengőkre, girlandokra és más dolgokra költeni
- az ilyen díszítés egy fokkal fenntarthatóbb is
- azt mondtuk már, hogy A DÍSZEK EHETŐK?
Mi kerüljön a fára?
A klasszikus mézeskalácstól és szaloncukortól elindulva, engedjük szabadjára a képzeletünket. Aggassuk tele a fát kisebb méretű gyümölcsökkel (akár zöldségekkel), ehető termésekkel, cukrokkal vagy más apró édességekkel.
De kerülhet az ágakra bármi más, amit kidob a kreatív elménk, és amit szívesen látnánk a fán, majd még szívesebben ennénk le az ágakról az éj leple alatt. Érdemes azért olyan dolgokat választani, amelyek kibírnak egy-két napot. Természetesen más jellegű díszek is szerepelhetnek a fán, hogy ne maradjon szegény csupaszon a díszek levadászása után.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Hangolódj velünk a karácsonyra: