December tizenhatodikán készítsd el életed forró csokiját!
Ha ugyan nincs is éppen olyan idilli decemberi idő, amit minden karácsonyi filmben látunk (hatalmas pelyhekben hulló hó, hófehér tájak és városok), a hangulatot azért épp elég idillivé tehetjük egy nagy bögre forró csokival. A gőzölgő ital kicsik és nagyok arcára egyaránt széles kakaómosolyt rajzol majd, készítsünk hát egy jó nagy kondérral.
Kakaó vagy csokoládé?
A forró csokit és a forró kakaót csak egy nagyon vékony határ választja el egymástól, sőt az is előfordulhat, hogy ez a határvonal néha elmosódik kissé. Mindegy is, hogy mit hívunk otthon forró csokinak, a lényeg:
- hogy forró legyen,
- hogy szép mélybarna legyen,
- hogy azonnal jó kedvünk kerekedjen tőle.
Ezt a három dolgot pedig elérhetjük ét- vagy tejcsokival, cukrozott vagy cukrozatlan kakaóporral, illetve ezek számunkra szimpatikus keverékével.
Cukorral vagy anélkül?
Persze, ha annyira nem rajongunk az édes ízekért, inkább a kakaó mély, szinte kesernyés erejét szeretnénk jobban érezni, majdnem teljesen ki is hagyhatjuk a dologból a cukrot. A jó minőségű kakaópor meleg tejjel elkeverve olyan élményt nyújt majd, mint ha egy bögre finom kávét innánk.
Innen haladhatunk a kakaó+kevés cukor, a kakaó+csoki és a rengeteg csoki felhasználásával készült forró italok felé. Mindenkinek saját szájíze szerint.
Tejszínhab? Naná!
És ha már egyszer nekikezdünk a hangulatteremtésnek, ne álljunk meg a küszöbön. A forró csokinkhoz verjünk fel egy nagy adag tejszínt, a habot kanalazzuk a bögrékbe, hogy ott pihenjen peckesen, amíg be nem lapátoljuk az összeset. Egy bögrényi boldogság.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Hangolódj velünk a karácsonyra: