Nosalty Adventi Kalendárium – December 16. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December tizenhatodikán készítsd el életed forró csokiját!

Ha ugyan nincs is éppen olyan idilli decemberi idő, amit minden karácsonyi filmben látunk (hatalmas pelyhekben hulló hó, hófehér tájak és városok), a hangulatot azért épp elég idillivé tehetjük egy nagy bögre forró csokival. A gőzölgő ital kicsik és nagyok arcára egyaránt széles kakaómosolyt rajzol majd, készítsünk hát egy jó nagy kondérral.

Főzzünk forró csokit

Kakaó vagy csokoládé?

A forró csokit és a forró kakaót csak egy nagyon vékony határ választja el egymástól, sőt az is előfordulhat, hogy ez a határvonal néha elmosódik kissé. Mindegy is, hogy mit hívunk otthon forró csokinak, a lényeg:

  • hogy forró legyen,
  • hogy szép mélybarna legyen,
  • hogy azonnal jó kedvünk kerekedjen tőle.

Ezt a három dolgot pedig elérhetjük ét- vagy tejcsokival, cukrozott vagy cukrozatlan kakaóporral, illetve ezek számunkra szimpatikus keverékével.

Cukorral vagy anélkül?

Persze, ha annyira nem rajongunk az édes ízekért, inkább a kakaó mély, szinte kesernyés erejét szeretnénk jobban érezni, majdnem teljesen ki is hagyhatjuk a dologból a cukrot. A jó minőségű kakaópor meleg tejjel elkeverve olyan élményt nyújt majd, mint ha egy bögre finom kávét innánk.

Innen haladhatunk a kakaó+kevés cukor, a kakaó+csoki és a rengeteg csoki felhasználásával készült forró italok felé. Mindenkinek saját szájíze szerint.

Churros forró csokival

Az egyik legnépszerűbb spanyol street food, amiben az a legjobb, hogy a kisült tésztarudakat a végén fahéjas cukorba kell hempergetni, persze azért a forró csoki sem kutya, amibe aztán bele ...

Tejszínhab? Naná!

És ha már egyszer nekikezdünk a hangulatteremtésnek, ne álljunk meg a küszöbön. A forró csokinkhoz verjünk fel egy nagy adag tejszínt, a habot kanalazzuk a bögrékbe, hogy ott pihenjen peckesen, amíg be nem lapátoljuk az összeset. Egy bögrényi boldogság.

Lélekmelegítő forró csoki

Nincs is annál jobb, mint egy hideg estén otthon ücsörögni a fotelban, egy takaróba burkolózva, kedvenc könyvünkkel és egy bögre forró itallal a kezünkben. Nemrég olvastam egy cikket a ...

Hétköznapi forró csoki

Jön a hideg, jön elő a forró csoki mániám. Nosza, ki a konyhába, de sajnos csokit egy kockát se találtam itthon. Viszont abból kiindulva, hogy végül is a csoki is kakaóból van, mért ne ...

Chilis forró csokoládé

Szerintem sokunk számára felejthetetlen gasztroélmény volt a Csokoládé című film, főleg persze a címszereplő jelenetek: a csokoládékészítő zenés montázs, a báró hempergése a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...