10 galuskás/nokedlis étek, amit nyelnénk, mint a kacsa

Nem véletlen a mondás: ezek a nokedlis ételek tényleg olyan addiktívak, hogy szinte rágás nélkül, minél gyorsabban szeretnénk őket a bendőnkbe juttatni. Persze arra azért vigyázzunk, hogy a nagy habzsolás közepette meg ne fulladjunk!

Gyakran köretszerepbe zárjuk, pedig a nokedlis ételek újra és újra bebizonyítják, hogy az apró tésztagombóc nem csak kísérőként szólhat nagyot. Különböző szószokban és mártásokban érkezhet, húsokkal, zöldségekkel: mindenhogy képes lenyűgözni. Most a nokedlis ételek mellé néhány galuskás is került, hogy még több ínyencség közül lehessen válogatni.

  1. 1.

    Kapros-juhtúrós galuska

  2. 2.

    Sváb galuska

  3. 3.

    Szuperegyszerű krémsajtos galuska

  4. 4.

    Hagymás-túrós galuska

  5. 5.

    Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával

  6. 6.

    Borsópörkölt 2. -nokedlivel

  7. 7.

    Magyaros nokedli

  8. 8.

    Vadász-nokedli

  9. 9.

    Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal

  10. 10.

    Sütőtökös galuska

További nokedlis ételek várnak rád itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...