Nokedli, ahogy még nem etted: fűszeres babraguba szaggattuk

Az olasz babos tészták ihlették, de kis csavarral nokedlire konvertáltuk a receptet: szaftos, fűszeres, húsmentes, sőt, vegán egytálétel, ha olcsón laknál nagyon jól.

Olcsó, zöldséges, vegán, izgalmas és laktató: ez a tarkababragus nokedli az olasz és a magyaros konyha fúziójából született a Veganuár margójára, külön előnye pedig, hogy egészen pénztárcakímélő, és kevés macera van vele.

Babragus nokedli, teljes recept a képen! / Fotó és receptek: Rosanics Petra

Télen csak imádni lehet a növényi fehérjében gazdag hüvelyesekből készült nehezebb, melengető, fűszeres, egyedényes fogásokat, ha pedig olasz gyökerűek, a lelkesedésünk fokozódik. Itt most egy fűszeres olasz babragu készült vegán változatban, amit nem durumtésztával vagy gnocchival, hanem magyarosan, nokedlivel háziasítottunk.

Hogy mitől lesz extrán finom?

Az étel alapját a bab mellett a répa-burgonya-zeller íztriója adja, amikor pedig már minden puhára főtt, a nokedlit közvetlenül a raguba kell beleszaggatni, ami így extrán szaftos lesz, hála a tésztából kifővő keményítőnek.

Babragus nokedli, teljes recept a képen! / Fotó és receptek: Rosanics Petra

Egy serpenyőbe kerül olajon a hagyma, aztán a krumpli, a répa és a szárzeller némi babérlevéllel és kakukkfűvel, erre mehet a vörösbor, a paradicsompüré, az alaplé és a víz, no meg az előző este beáztatott tarkabab (de bármilyen babból készülhet). A nokedlit pedig ebbe a ragúba szaggatjuk némi főzővíz kíséretében.

Tálaláshoz ajánlunk mellé akár tejfölt, akár vegán opciót, friss kenyeret, egy löttyintésnyi olívaolajat és/vagy friss zöldfűszereket!

Ha másféle babos ételre vágytok:

Pasta e fagioli, az olaszok bablevese

Ha éhség gyötör, egy tál meleg leves mindig jó választás, legyen tél vagy nyár. A Pasta e Fagioli egy olasz stílusú leves zöldségekkel, krémes babbal, tésztával és rengeteg gazdag ...

Az eredeti sokac cserepes bab

A sokac bab (amit neveznek sokác babnak, köcsögös babnak, csupros babnak vagy fazekas babnak) egy Mohács-környéki specialitás, amit kizárólag gömbölyded alakú, megfelelő belső ívvel ...

A ''Babragus nokedli teljes receptjét ITT találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgess vegán receptjeink közül:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...