Olcsó, zöldséges, vegán, izgalmas és laktató: ez a tarkababragus nokedli az olasz és a magyaros konyha fúziójából született a Veganuár margójára, külön előnye pedig, hogy egészen pénztárcakímélő, és kevés macera van vele.
Télen csak imádni lehet a növényi fehérjében gazdag hüvelyesekből készült nehezebb, melengető, fűszeres, egyedényes fogásokat, ha pedig olasz gyökerűek, a lelkesedésünk fokozódik. Itt most egy fűszeres olasz babragu készült vegán változatban, amit nem durumtésztával vagy gnocchival, hanem magyarosan, nokedlivel háziasítottunk.
Hogy mitől lesz extrán finom?
Az étel alapját a bab mellett a répa-burgonya-zeller íztriója adja, amikor pedig már minden puhára főtt, a nokedlit közvetlenül a raguba kell beleszaggatni, ami így extrán szaftos lesz, hála a tésztából kifővő keményítőnek.
Egy serpenyőbe kerül olajon a hagyma, aztán a krumpli, a répa és a szárzeller némi babérlevéllel és kakukkfűvel, erre mehet a vörösbor, a paradicsompüré, az alaplé és a víz, no meg az előző este beáztatott tarkabab (de bármilyen babból készülhet). A nokedlit pedig ebbe a ragúba szaggatjuk némi főzővíz kíséretében.
Tálaláshoz ajánlunk mellé akár tejfölt, akár vegán opciót, friss kenyeret, egy löttyintésnyi olívaolajat és/vagy friss zöldfűszereket!
Ha másféle babos ételre vágytok:
A ''Babragus nokedli teljes receptjét ITT találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Rosanics Petra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Szemezgess vegán receptjeink közül: